DEBAT:

Forskønnelse af Frederikssund - FIOMA

Jørgen Olsen, byrådskandidat, Venstre
Over en gammel lagerbygning i Hamburg, troner en smuk glas-overbygning – et koncerthus. Her vises respekt for forne tiders industrisamfund, kombineret med det moderne. Øverst er ”Plaza,” en udsigtsplatform, med en formidabel udsigt over byen.
Hvorfor ikke en lignende ‘installation' i Frederikssund?
“Tumpen har storhedsvanvid. Man kan ikke sammenligne millionbyen Hamburg med petit Frederikssund!” Korrekt, men man må godt tænke bare lidt større.
Vi flyttede til Frederikssund 1980, og forundredes over, at der midt i byen lå en større tilsyneladende meget lidt benyttet erhvervsbygning FIOMA, der allerede dengang havde brug for forskønnelse. Der foregik tilsyneladende noget autoreparationsarbejde, hvor lokalerne var stillet til rådighed for en etnisk ‘kulturforening'
Årene gik, i 1994 overtog kommunen så bygningerne med henblik på bibliotek, mødelokaler, teatersal cafe mv. Dog gik der otte år før man bevilgede Kr. 508000 til projektering af nyt bibliotek i bygningerne. De penge må være spildt - Æv bæv bussemand, sure tæer i saftevand! - intet er sket. Siden 1994, yderligere 23 år, bygningerne er stadig en styg ‘øjebæ' i bybilledet. I 2014 skete der noget. Nogle af bygningerne udgjorde nemlig en fare for sikkerheden - og blev revet ned. Skal der roses eller skal der grines?
Når store ting skal gennemføres bør man ikke ride samme dag sadlen er lagt. Men at lade sadlen sidde i samfulde 23 år grænser til mishandling af borgerne. En tragedie som tidligere Byråd, burde have forvandlet til Happy End. Disse byråd var i 19 år med Socialdemokratisk borgmester. I det netop vedtagne budgetforlig ser det ud til, at NU sker der noget. Stor ros til Venstre borgmester John Schmidt Andersen for at få skub i sagen. Knap fire år med en Venstre borgmester mod 19 år med Socialdemokratisk ditto. Det er forskellen på visioner, driftighed og slendrian.

Publiceret 13 November 2017 10:00

Lokalavisen Frederikssund nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Frederikssund
SENESTE TV