DEBAT:

Højvandslukke ved broen

Pelle Andersen-Harild (EL)
kandidat til KV17
Ved Stranden 8
Jægerspris

I et læserbrev i Frederikssund Avis 3. november spørger Susanne Bartholin, om hun har misforstået noget vedrørende et højvandslukke ved Kronprins Frederiks Bro.
Ja, Susanne Bartholin fra Borgernes Liste har misforstået noget. Et højvandslukke (ikke en sluse, som du skriver) kan konstrueres for cirka 100 millioner kroner, som skal deles med Roskilde Kommune. Udarbejdelse af en VVM (vurdering af virkningerne på miljøet) er en forholdsvis overkommelig opgave, som kan gennemføres i løbet af nogle år. Kommer der indsigelser, vil behandlingen i ankesystemet tage endnu et års tid.
En etablering af et tilsvarende system ved Isefjordens munding mellem Hundested og Rørvig er langt mere kompliceret. Det vil kræve konstruktion af en dæmning, der vil berøre EF-fuglebeskyttelsesområdet i Isefjorden. Det vil medføre omfattende undersøgelser og vil formodentlig løbe panden mod en mur i EU. Desuden vil udgifterne løbe op i milliardklassen og derefter rende ind i problemer med, hvem der skal betale.
Vedrørende din frygt for, at vandet vil stige i den nordlige ende af fjorden, må jeg blot henvise til den rapport fra et konsulentfirma som teknisk udvalg fik præsenteret. Ifølge den er din frygt ubegrundet. Du kan finde rapporten under teknisk udvalgs møde de 3. februar 2016 punkt 32.
Der er altså god fornuft i at koncentrere sig om en løsning ved Kronprins Frederiks Bro. Den er overkommelig og kan laves forholdsvis hurtigt, hvis ellers det kommende byråd vil.

Publiceret 08 November 2017 00:00

Lokalavisen Frederikssund nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Frederikssund
SENESTE TV