DEBAT:

Lad os få tydelige og ambitiøse mål

Klaus Kørvell (K)
kandidat til KV17

Som tidligere beskrevet på disse sider er Folkeskolen vigtig - meget vigtig.
Det er derfor et stort ansvar at være en del af den, på alle niveauer.
I dag gennemfører mere end seks procent af alle elever ikke Folkeskolens afgangsprøver og mere end 10 procent trives ikke i den. Lærerne er hårdt pressede og har en hverdag med store udfordringer og et syn på deres arbejde, der ofte vender tommelfingeren nedad. Privatskolerne har succes og søgning og 'gode historier', mens resultaterne i Folkeskolen ofte er middelmådige eller under middel.
Folkeskolen hedder Folkeskolen, fordi folkets børn går i den. Den er en institution med højt til loftet, stor rummelighed og inklusion af alle børn, uanset herkomst, farve, evner eller økonomisk baggrund. Der er plads til forskellighed, og der finder masser af læring og dannelse sted - hver dag.
Hvad er så det egentlige problem?
Skiftende politiske horisonter, reformer, manglende tillid til lærernes arbejde, konstant nye udfordringer og meget lidt tid til at arbejde med dem. En børne- og ungepolitik, som er vedtaget, men ikke implementeret. Et byråd og en forvaltning, hvis eneste forudsætning for at løse dens problemer er, at de engang for længe siden selv har gået i den.
Løsningen ligger i tålmodighed og professionelt pædagogisk arbejde på den lange bane. Alle skal blive uddannelsesparate og få præcis den uddannelse, de ønsker sig og ikke bare den, de ved en tilfældighed kan få. Individuelle læringsmål og læringsplaner gennem hele skoleforløbet for alle. Respekt om lærernes indsats og uddannelse, respekt for læring og dannelse.
Folkeskolens udfordringer kan ikke løses gennem lukninger, sammenlægninger, udskiftninger og klonede ledelser eller ved at dreje på forskellige håndtag, for at få økonomien til at hænge sammen.
Kun gennem ansvar, respekt, synlighed og gennemskuelighed.

Publiceret 07 November 2017 10:00

Lokalavisen Frederikssund nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Frederikssund
SENESTE TV