DEBAT:

En stor misforståelse!

Kenneth Jensen,
byrådsmedlem, Soc.

I Lokalavisen den 31. oktober skriver Søren Find Andersen, at han har hørt at blandt andre Socialdemokratiet vil have ansat flere dyre akademiske konsulenter på rådhuset.
Hvor han har hørt det, ved jeg ikke, men det må bero på en meget stor misforståelse.
I Socialdemokratiet mener vi, at vi altid skal gå efter at have den bedste og mest kvalificerede arbejdskraft til de opgaver, vi som kommune har behov for at løse. Og så mener vi, at vi skal yde en god service. Det skylder vi borgerne!
Derfor ønskede vi blandt andet flere uddannede pædagoger i Børnehusene som led i budgetforhandlingerne, og anviste også finansieringen. Men vi ønsker ikke flere konsulenter eller flere ledere i kommunen. Faktisk foreslog vi som led i budgetforhandlingerne et tillids- og ledelseseftersyn, for at styrke tilliden til fagligheden og respekten for medarbejderne, og skære i ledelseslaget i administrationen, da det nok er blevet lige tykt nok.
Vi foreslog også at spare på eksterne konsulenter, som vi bruger urimeligt mange penge på i dag. En lille del af besparelsen herfra skulle gå til at ansætte nye folk, så vi selv kan løse opgaverne 'inhouse', men de behøver ikke være akademikere, og det giver stadig et stort plus på bundlinjen.
At hævde at vi vil hæve skatten er noget vrøvl. Men vi har sagt nej til at sætte den ned lige nu, for det har vi ikke råd til, sådan som kommunens likviditet udvikler sig.
Så er den misforståelse forhåbentlig ryddet af vejen.

Publiceret 03 November 2017 11:30

SENESTE TV