Nordsjællands egen beatpoet kommer til Parkteatret

Frederikssund Kultdigteren Morten Reimars digte er fulde af liv, humor og bevægelse. Som beatpoet med rødder i jazzmusikken bærer hans tekster præg af ægte følelser, knivskarpe billeder og en rytmik der får ordene til at røre på sig. Han udgav sin første bog, ‘Teenage Jazz’, I 2012, fulgte året efter op med ‘6 zoner fra City’ og året efter ‘På Tirsdag’. Sideløbende arbejder han som journalist og klummeskribent for blandt andre Euroman, Berlingske og Soundvenue. Morten Reimar har optrådt på alt fra små caféer, skæve lyriklubber og store festivaller som fx NorthSide, og nu kommer han altså til Parkteatret medbringende sit “Jazzkapel” bestående af Jakob Roland (bas), Pelle von Bülow (guitar) og Anders Malta (trompet). Sammen har de spillet rundt omkring på de forskellige jazzklubber i København, blandt andet på Montmartre, Christiania Jazzclub og La Fontaine. Denne aften byder også på visning af filmen “Onkel Danny - portræt af en karma Cowboy.” Passende nok, for selvom Morten Reimar er helt sin egen, er han ikke bleg for at pege på netop Dan Turèll som sit forbillede. Morten Reimar og Jazzkapellet optræder i Parkteatret som en del af festivalen Ord over fjord fredag d. 13. oktober kl. 19.00.

Publiceret 12 October 2017 00:00

SENESTE TV

Året er startet godt for FC Fjordbold.

Lørdag eftermiddag vandt holdet igen, og har nu hentet fuld gevinst i begge kampe hidtil i 2019.

Men hvor sidste uges 6-1 sejr mod Albertlund IF blev hentet med flot spil og relativt overbevisende, så var der mere mudder i maskineriet i dagens hjemmekamp mod Nørrebro Futsal.

Møllegaardhallen dannede en flot ramme om kampen, og fra start lignede det igen, at Fjordbold ville spadsere sig til en overbevisende sejr, da man allerede efter tre minutters spil var foran 2-0 på mål af henholdsvis Brian Mengel og Marco Aurelio.

Men herfra mistede Fjordbold lidt gnisten og gæsterne spillede sig fint ind i kampen. På få minutter midt i første halvleg fik de også scoret to mål, og således kom gæsterne på omgangshøjde. På dette tidspunkt var kampen meget lige og bølgede frem og tilbage.

Kort før pausen fik hjemmeholdet så et vigtigt rygstød, da Marco Aurelio fik scoret til 3-2. Målet var til gengæld værd at vente på.

Brian Mengel spurtede frem i venstre side, hvorefter han spillede på tværs til Marco Aurelio, der med et elegant chip fik bolden over keeperen og i nettet.

I anden halvleg var Fjordbold fortsat ikke sprudlende som til at starte med, men de fik lukket mere ned for gæsterne, der havde vanskeligere ved at komme til afslutninger end i første halvleg.

Mål blev der ikke scoret mange af, og hjemmeholdet tillod sig endda at misse et straffespark undervejs. Men en af kampens store oplevelser var ligesom sidst Brian Mengel – og han fik lidt ro på holdet og hjemmepublikummet med målet til 4-2.

I kampens allersidste minut kom så også Morten Hauglund på scoringslisten, og dermed sluttede det 5-2. Et resultat, der får sejren til at fremstå mere overbevisende end den i virkeligheden var.

Skarphed og koncentration bliver to vigtige fokusområder, når FC Fjordbold spiller igen i den kommende weekend. Der venter nemlig København Futsal, som netop nu indtager 1. pladsen i Liga Øst. København har fortsat ikke tabt, men Fjordbold kan hænge optimismen på det faktum, at den omvendte kamp sluttede 4-4, og hvor Fjordbold i den grad var ovenpå flere gange undervejs.