Små elever skal spille i orkester

22 børn fra første klasse skal til at spille i orkester hver torsdag i 6. lektion

Frederikssund Torsdag 31. august starter et nyt og banebrydende samarbejde mellem Frederiksund Musikskole og Trekløverskolen afd. Falkenborg om talenter indenfor musik. Det skriver Frederikssund Musikskole i en pressemeddelelse. På afdeling Falkenborg har alle 0. klasser sidste skoleår haft musik hver uge med Musikskolens violinlærer Xenia Savery, mens en pædagog har været til stede. En del af børnene udtrykker særligt musikalsk talent eller interesse. Det er blandt disse børn, at Musikskolen nu har udvalgt de 22 til at spille enten violin, bratsch eller cello i Talentprojektet ”Strygere i 1.” Talentundervisningen foregår i skoletiden eller lige efter skoletid i ”Cirkelinesalen”, der ligger i Bakkebo, som børnene kender fra musiktimerne i 0. klasse. Udover orkestertimen om tordagen i skoletiden skal børnene have instrumentalundervisning en halv time om ugen i grupper af 3 til 4 børn.

Musik til alle

Musikskolen ønsker at møde alle børn i indskolingen for at sikre, at børn fra alle socialklasser bliver præsenteret for musikundervisning. Alle børn bør have mulighed for at få kendskab til skolens professionelle tilgang til musik og dermed en del af musikkens verden.

Publiceret 26 August 2017 00:00

Lokalavisen Frederikssund nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Frederikssund
SENESTE TV

Færgegården skruer tiden tilbage på Blå Nat

Rekreation, romancer og roulader - Frederikssund Museum, Færgegården, skruer tiden tilbage til 1960’ernes Danmark, når Jægerspris Hovedgade ’går i blåt’ den 1. juni. 1960’erne er et årti, som vi både kender som de glade tressere og en turbulent tid. Det er en tid med højkonjunktur, der bl.a. betyder en udflytning fra storbyen, kvindernes indtog på arbejdsmarkedet og mere rum til fritid, ferie og tilkøb af efterkrigstidens goder såsom bil, køleskab og tv. Det sætter sit præg på Danmarkskortet, hvor parcelhusene skyder op i forstæderne, mens sommerhusene bliver yndede tilflugtsmål. Den nye livstil sætter også præg på madkulturen, hvor kvinderne får mindre tid i køkkenet. Det betyder en drejning væk fra det sparsommelige og tidskrævende – og en helt ny bølge båret af overskud og interesse. 60’ere er dog også en tid med markører som rock’n’roll, sociale protester og et trykket politisk klima, hvor vi i år kan fejre 50-året for studenter- og ungdomsoprørerne i ’68.