Ny analyse:

Frederikssund topper i erhvervsvenlighed

Frederikssund Kommune indtager en fornem tredjeplads i analysen fra Dansk Byggeri over landets mest erhvervsvenlige kommuner. Placeringen høster store roser

Af
Kenneth Tanzer

Kenneth Tanzer

Hvis politikerne i Frederikssund Kommune smiler en ekstra gang, når de ser nærmere på den dugfriske erhvervs-analyse fra Dansk Byggeri, så er det helt forståeligt.
Frederikssund kommer nemlig ind på en imponerende tredjeplads over landets mest erhvervsvenlige kommuner - en fremgang på syv pladser i forhold til sidste års tiendeplads.
Kun de jyske kommuner Billund og Vejen kan prale af at fremvise en bedre erhvervsvenlighed, der blandt andet dækker over behandlingstid på en byggesag, priser på erhvervsaffald samt skatter og afgifter.
Frederikssund Kommunes fornemme placering, der også er i særklasse i forhold til de øvrige nordsjællandske kommuner, bliver mødt med stor glæde hos Jørgen Simonsen, formand Dansk Byggeri Nordsjælland.
“Når man indtager en tredjeplads ud af 98 kommuner, så siger det alt om ens styrke og format. Det er virkelig flot gået, og Frederikssund er uden tvivl et forbillede for de øvrige kommuner i Nordsjælland,” siger Jørgen Simonsen.
Han lægger ikke skjul på, at Frederikssund har fat i den lange ende, når det handler om at skabe gode rammer for erhvervslivet.

Gode vilkår

“De har flere projekter, hvor erhvervslivet bliver mødt med et godt samarbejde og brugbare vilkår. Se bare på hele Vinge-udviklingen. Det afspejler meget godt, hvad Frederikssund kan for sit erhvervsliv. Derudover viser vores analyse, at kommunen er hurtige med tilladelser, ligesom virksomheder altid bliver mødt af positivitet til at finde løsninger,” siger Jørgen Simonsen.
Mens Frederikssund høster store roser, så mener formanden for Dansk Byggeri i Nordsjælland, at erhvervsvenligheden skal løftes i de omkringliggende kommuner.
“Jeg kan blot nævne, at der i mange kommuner trænger til at blive taget fat i den konkurrenceforvridende særskat, dækningsafgiften, på erhvervsejendomme. Det er en særskat, der kun opkræves få steder udenfor hovedstadsområdet. Jeg kan også nævne, at det står skidt til med udliciteringen på det tekniske område i flere kommuner,” siger Jørgen Simonsen.

Publiceret 01 August 2017 06:00

SENESTE TV