Forening kræver motorvej nu

Lokale politikere, erhvervsdrivende og borgere forsøger at skubbe på, at motorvejsforbindelsen til Frederikssund bliver en realitet. Men sparker de blot en åben dør ind?

Af
Af Anne Lønstrup

Kampen for det sidste stykke Frederikssundsmotorvej er kilometerlang og har allerede trukket ud i årevis. Nu har der imidlertid meldt sig en ny spiller på banen. Nemlig foreningen ”Frederikssundsmotorvej Nu”, som på facebook indkalder til stiftende generalforsamling 16. august i St. Rørbæks forsamlingshus.
Initiativgruppen vil råbe politikere og meningsdannere op, så etape 3 af Frederikssundsmotorvejen kan komme i gang.
Casper Larsen er medlem af initiativgruppen og formand for Slangerup City- og Erhvervsforening. Ifølge ham giver det ikke mening, at motorvejen ikke kommer, når den er blevet vedtaget for år tilbage:
”Vi er en gruppe borgere, som synes, at vi må prøve at gøre noget for at få etableret det sidste stykke motorvej til Frederikssund. Nu er der gået 70 år siden udviklingen af femfingerplanen med en motorvej mellem København og Frederikssund, og anlægsloven for motorvejsforbindelsen blev vedtaget for flere år siden. Politikerne har stadig ikke fundet pengene, men vi mener, at man er nødt til at finansiere de projekter, man har vedtaget.”

Alle gode tiltag gælder

Borgmester John Schmidt Andersen (V) ser med positive øjne på 'Frederikssundsmotorvej Nu'.
”Alle initiativer, der bliver taget for at skubbe på færdiggørelsen af motorvejen, kan man kun se positivt på. Det er jo kendt stof, foreningen kommer med, men kan man etablere en borgerbevægelse, som skaber mere opmærksomhed fra folketingets side, så vil det være et kærkomment ekstra initiativ.
Tror du, at foreningen ”Frederikssundsmotorvej Nu' får noget ud af sin indsats?
”Jeg tror på, at når alle tingene bliver lagt sammen, så hjælper det. Hvis de kan få en forening med en medlemsskare på 20.000 mennesker op at stå, og så kan det være det hjælper,” siger John Schmidt Andersen, som dog understreger, at problemet er den manglende finansiering og ikke at gøre landspolitikerne opmærksomme på, at Frederikssundsmotorvejen trænger til at blive gjort færdig. Det er politikerne allerede, mener han.
Også Frederikssund Erhverv støtter foreningen.
”Selvfølgelig støtter vi foreningen. Jeg tror på alle gode tiltag, men jeg vil samtidig sige, at det at stifte en forening med det formål at få en motorvejsforbindelse hele vejen til Frederikssund, er som at sparke en åben dør ind. Jeg går stærkt ud fra, at den kommer og håber som alle andre, at det bliver snart,” siger Peter Bo Andersen, chef i Frederikssund Erhverv. Han tilføjer:
”Intet er gået i stå. Anlægsloven for motorvejen kommet på plads, første og anden etape er gennemført, og nu er også en bro og en S-togs station på plads. Vi står med en fjordforbindelse, som er færdig i 2019, og jeg går klart ud fra, at beslutningen om at sætte motorvejsprojektet i værk er truffet inden da.”

fakta
På Facebook står byrådsmedlemmerne Jørgen Bech (V), Tom Lysgaard fra Borgernes liste, Lars Jepsen-Sølvhøj (A) og Jørgen Olsen (V) sammen med Carsten Breum, Casper Kvindebjerg Larsen og Janick Elleholm Jensen som initiativtagere til foreningen.

Publiceret 31 July 2017 00:00

SENESTE TV