Kaizer, den fire år gamle labrador-schæferblanding som måtte aflives tirsdag. Foto: Privat

Kaizer, den fire år gamle labrador-schæferblanding som måtte aflives tirsdag. Foto: Privat

Familie i chok:

Fandt deres hund døende foran naboens bryggers

En familie fra Store Rørbæk fik en kort advarsel, derefter hørte de skud og fandt deres hund døende hos naboen

Af
Af Birgitte Masson

Utroligt trist. Sådan falder ordene, da Lokalavisen taler med den 45-årige mand fra Store Rørbæk, som siden tirsdag aften har været involveret i en shitstorm, der har fået de fleste dyreelskere op af stolen.
Tirsdag aften sprang den fireårige labrador- og schæferblanding Kaizer ifølge den 45-årige mand over hegnet og ind i hans have. Kort efter blev den fundet hårdt såret, og det skulle senere vise sig, at den var blevet skudt med et haglgevær.
“Den har i lang tid taget tilløb til at ville forcere det høje hegn mellem vores haver,” fortæller den 45-årige mand om naboens hund Kaizer.
“Hvis den stod på nogle brædder, som de havde liggende, kunne den stå på bagbenene og have hovedet ind over hegnet.”
Den 45-årige nabo har selv en hund af racen Staffordshire Terrier, som Kaizer tilsyneladende var meget interesseret i, og naboen fortæller, at han for ca. tre uger siden tog kontakt til Kaizers ejere.
“Det har eskaleret over længere tid, så jeg hev fat i ejerne og sagde, at de var nødt at have bedre styr på deres hund, hvis ikke det skulle ende galt. Min hund er noget mindre, og den vil forsvare sig, hvis der kommer en fremmed hund ind i haven.”
Naboen fortæller, at familien jævnligt kommer i hundeskoven, og har gjort det siden deres hund var otte uger gammel. Men en ting er, hvordan hunde opfører sig på neutral grund, noget andet er, når de møder en anden hund på dens eget territorium. Og det var lige det der skete tirsdag aften på den ellers så fredelige villavej i Store Rørbæk.
“Min hund skreg, og jeg kunne se, at deres hund sad i struben på den. Jeg handlede derfor i nødværge og satte mig imellem de to hunde. Jeg blev også bidt, men kun overfladisk.”
Men var det dig som skød hunden Kaizer?
“Nej, jeg har ikke skudt den,” siger den 45-årige nabo. Han fortæller, at han elsker hunde, og har været hundeejer de sidste 30 år.
“I princippet er det sjældent hunden der er noget galt med. For opfører en hund sig uopdragent, peger det oftest tilbage på ejeren. Det ansvar må man påtage sig. Havde de haft bedre styr på situationen, så var dette aldrig sket. Men det er en lortesituation for alle parter. Jeg føler jeg er offeret, men ved godt, at de betaler den største pris,” siger den 45-årige nabo om Kaizers ejere.

Stadig i chok

Lokalavisen besøger familien to dage efter, at de måtte sige farvel til deres højtelskede hund Kaizer. Datteren, 25-årige Natasja Wildenrath tager imod. Hun fortæller, at det har været nogle svære dage.
“Vi er stadig i chok,” siger hun og begynder at fortælle hendes version af historien.
“Min fars kone står og laver mad. Hun hører at Malthe (familiens anden hund red.) står ved hegnet ind til naboen og gør.”
Natasja fortæller, at Kaizer løber og leger med naboens hund på den anden side af hegnet i naboens have. Hun fortæller, at naboen råber, at de skal se at få hentet deres hund. Farens kone hører et skud, hvorefter naboen ifølge Natasja råber, at det er lige meget, for om lidt er hunden død. Da de bor på to forskellige villaveje, tager det lidt tid at komme derhen. Da Natasjas fars kone er 200 meter fra naboen hører hun yderligere to skud.
“Da hun kommer derhen, ser hun, at Kaizer ligger ved naboens bryggersdør. Den er hårdt såret, så hun forsøger at få den hjem. Halvejs må hun opgive, så hun binder den fast til en postkasse, og henter bilen.”
Natasja taler stille og langsomt, tydeligt berørt af situationen.
Hun fortæller, at hunden led. Den er så medtaget, at dyrlægen må give den en beroligende sprøjte, hvorefter den får en indsprøjtning med aflivningsvæske. Da den bliver obduceret, finder man et hagl. Dette er nu afleveret til politiet.
Hos Nordsjællands Politi efterforskes sagen. Ifølge efterforskningsleder Michael Gaml er der to forskellige forklaringer på, hvad skete med hunden Kaizer tirsdag aften i Store Rørbæk.
“Af hensyn til efterforskningen kan vi ikke sige så meget lige nu. Vi forsøger at finde ud af, hvad der er op og ned i sagen. Men jeg kan bekræfte, at dyrlægen vurderede, at hunden skulle aflives. Den havde nogle huller i sig, og der blev fundet et projektil,” siger Michael Gaml til Lokalavisen. Han kommer samtidig med en opfordring til borgerne:
“Det er stukket lidt af. Selvfølgelig har vi forståelse for, de følelser sådan en sag vækker i folk. Men det er kedeligt, når politiet skal bruge kræfter på henvendelser fra borgere om, at der bliver fremsat trusler, når vi gerne vil fokusere på efterforskningen,” siger Gaml.

Natasja Wildenrath med familiens, nu eneste, hund, schæferen Malte. Foto: Birgitte Masson

Natasja Wildenrath med familiens, nu eneste, hund, schæferen Malte. Foto: Birgitte Masson

Publiceret 29 June 2017 00:00

DEBAT: Træer skal redde klimaet – i Frederikssund fælder man dem!

DEBAT Klimaudfordringen er en af vor tids største problemstillinger, og mere skov på jordkloden vil i fremtiden spille en væsentlig rolle for reduceringen af CO2.

2015, 2016, 2017 og 2018 er som de varmeste år målt nogensinde en direkte konsekvens af klimaforandringerne og kræver handling. CO2-udledningen må reduceres og CO2 trækkes ud af luften ved bevaring og nyplantning af skov, da skove er det mest effektive middel til at opsuge drivhusgasser.

FN anbefaler, at der plantes mere skov i verden for at opsamle CO2, så skov spiller en nøglerolle, hvis globale klimamål skal nås.

Herhjemme kulminerer kampagnen ”Plant et træ” med et tv-show lørdag d. 14/9 2019, hvor målet er at plante 1 million træer i Danmark.Danmark er et af de lande i Europa, som har relativt mindst skov. Med kun 14% er det af særligt stor vigtighed, at eksisterende skov i Danmark bevares, og ny skov etableres. Det forekommer derfor paradoksalt, at Frederikssund Kommune tillader fældning af skoven ved Thorstedlund for at give plads til højhusbyggeri, mens resten af Danmark og andre lande går i modsat retning.

I årevis har man i Frederikssund fældet træer med hård hånd, så der i dag er væsentlig mindre skovvækst tilbage end tidligere, uagtet at netop natur er trækplaster for tilflyttere, som man angler så meget efter.

Det er ingen kunst at ødelægge naturen og opføre betonmastodonter pga. kortsigtede økonomiske hensyn.

Det er derimod en kunst at bevare naturen for eftertiden, så jeg skal bede Byrådet se med alvor på fældning af skoven ved Thorstedlund og understrege, at den er uigenkaldelig! Et gabende grimt ar i fjordskråningen fyldt ud af betonbyggeri vil for evigt stå som en skamstøtte over beslutningstagerne i kommunen.

Lad såvel skov som dyreliv på Thorstedlund leve!