Bubber hjælper bierne

Fester for bestøvningen på Torvet

Frederikssund Der er både bier, Bubber og bestøvning på programmet, når Danmarks nye naturorganisation, Plan-Bi, officielt bliver stiftet lørdag. Foreningens formål er at redde bestøvningen og bestanden af vilde bier i Danmark - én kommune ad gangen. Foreningens formand Kaj Elgaard har en fortid som blandt andet redaktør på den hedengangne Frederikssund Avis, mens stifter Nina Launbøl Hansen bor i Frederikssund Kommune, der derfor er blevet den første kommune, bierne skal reddes i. Mellem klokken 11 og 12.00 stiftes PLAN Bi-Frederikssund officielt ved et lukket arrangement i Langes Magasin. Klokken 12. bliver foreningen præsenteret på den røde løber af både den forhenværende og nuværende borgmester, inden det for alvor går løs med løjerne for publikum. Klokken 12:00-12:30 styrer Bubber Bi-festen, der blandt andet byder på rollespil for børn, kreativt værksted med bygning af bi-hoteller, fortællinger om bierne og deres forhold til både blomster, græs og krydderurter. “At vi er så langt fremme i dag - på visse områder mere end et år foran planen - skyldes udelukkende, at COOP var meget fremsynede, og sponserede opstarten af PLAN Bi med 150.000 til vores pilotprojekt i Frederikssund. Idéen er, at PLAN Bi-Frederikssund skal fungere som den skabelon, vi kan udbrede bestøvningen med. Planen er tre nye PLAN Bi-lokalaftaler i foråret 2018. 10 nye PLAN Bi-lokalaftaler i foråret 2019. 10 mere året efter osv.,” Forklarer Plan-Bi.


Vetserstationsvej 92, st th
50000 Odense C
Bubber m‡¶der 32 Jane Aaberg, som troede hun styrtede i d‡¶den under et faldsk‡¶rmsudspring, hvor faldsk‡¶rmen ikke foldede sig ud. Hun sv‡¶vede ca 2 min i luften med 80 km i timen, og n‡•ede at t‡¶nke mange tanker om d‡¶den. Til alles store underen overlevede hun. Hun br‡¶kkede rygge to steder, men da hun kom sig efter skaderne, ‡¶ndrede hun sit liv. I dag styrketr‡¶ner hun p‡• elite niveau.
Jour: Karin Heurlin
Fotograf: Morten Mejnecke 2014
UdeogHjemme/FamilieJournal
Aller Media Danmark
Havneholmen 33
1561 K‡¶benhavn V
www.udeoghjemme.dk

Vetserstationsvej 92, st th 50000 Odense C Bubber m‡¶der 32 Jane Aaberg, som troede hun styrtede i d‡¶den under et faldsk‡¶rmsudspring, hvor faldsk‡¶rmen ikke foldede sig ud. Hun sv‡¶vede ca 2 min i luften med 80 km i timen, og n‡•ede at t‡¶nke mange tanker om d‡¶den. Til alles store underen overlevede hun. Hun br‡¶kkede rygge to steder, men da hun kom sig efter skaderne, ‡¶ndrede hun sit liv. I dag styrketr‡¶ner hun p‡• elite niveau. Jour: Karin Heurlin Fotograf: Morten Mejnecke 2014 UdeogHjemme/FamilieJournal Aller Media Danmark Havneholmen 33 1561 K‡¶benhavn V www.udeoghjemme.dk

Publiceret 16 May 2017 11:00

Lokalavisen Frederikssund nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Frederikssund
SENESTE TV

DEBAT: "Nej, jeg vil ikke acceptere det!"

Der er allerede indtrådt fuldt indkøbsstop på folkeskolerne i Frederikssund Kommune!

Der varsles nu yderligere store besparelser på skoleområdet i kommunen.

Besparelser i en grad, så jeg vil spørge politikerne i byrådet, hvor deres smertegrænse går?

Er det ikke en af de mest grundlæggende kommunale opgaver at drive folkeskole?

Jeg ønsker at være konstruktiv. Jeg er en ’almindelig’ samfundsborger, der betaler min kommuneskat med glæde. Men hvorfor opleves skoletilbuddene så løbende som ringere og ringere?

Er det fordi forvaltningen og daværende byråd besluttede at ændre gennemgribende i strukturen, hvilket kombineret med ny skolereform skabte utrolig meget uro og usikkerhed? Uro og usikkerhed, som ellers endelig er ved at lægge sig lidt nu.

Er det fordi Vinge spøger, selvom alle siger nej?

Er det fordi politikerne lytter til et udueligt embedsværk?

Er det fordi politikerne i Frederikssund ikke ønsker den bedste folkeskole?

Er det fordi der pludseligt er voldsom nedgang i børnetallet?

Jeg spørger i øvrigt mig selv, hvordan en så stor nedgang i børnetallet kan komme som en overraskelse?

På børnehaveområdet var det kendt for år tilbage, at der var nedgang i børnetallet.

Uanset hvad, så kan mine børn ikke bruge disse forklaringer til noget – intet!

Og samtidig kan jeg læse, at det går fantastisk i Frederikssund Kommune. Driftsindtægterne er større end nogensinde! Aldrig har det gået bedre…

Tilmed forstår jeg, at vi skal prioritere vore ældre, der har betalt skat hele deres liv. Ja, der skal prioriteres i en kommune. Det er en af politikernes fornemste opgaver.

Under alle omstændigheder nægter jeg at acceptere yderligere forringelser for mine to børns skolegang i Frederikssund.

Hvad enten det skyldes Vinge, inkompetence i forvaltningen, politikere der ikke vægter folkeskolen eller hvad dælen årsagen nu er.

Jeg opfordrer hermed alle forældre med børn i folkeskolen i Frederikssund Kommune til at mobilisere sig.

Sig nej til disse besparelser!

I stedet for straks at løbe til privatskolerne – for det afstedkommer den nuværende retning - så skal vi engagere os i folkeskolen og stille krav til de politikere, vi har valgt ind i byrådet.