Nu får du mulighed for at lære, hvordan du laver film med din mobiltelefon. Pressefoto

Nu får du mulighed for at lære, hvordan du laver film med din mobiltelefon. Pressefoto

Lav din egen film med mobilen

Frederikssund Nu kan du lære, hvordan du lave din helt egen film med din mobiltelefon. Det kan du gennem Everyday Workshop. Her kan du på et par timer lære at lave korte film med din smartphone. Folkene bag workshoppen kommer fra DOX filmfestivalen og vil med professionel baggrund som enten filmmager eller journalist guide dig igennem din telefons mange muligheder for at lave en film af høj kvalitet med udgangspunkt i dine egne fortællinger. De mest interessante, udfordrende og kreative videoer vil alle få chancen for at blive vist i forbindelse med årets CPH:DOX festival. De allerbedste vil endda blive præmieret. Har man spørgsmål eller ønsker at tilmelde sig, så tjek www.kulturhus.com

Festival til kommunen

Workshoppen er arrangeret af Elværket og Frederikssund Bibliotekerne i samarbejde med everydayproject DOX og er opvarmning til DOX:ON:TOUR – DOX filmfestivalen, som kommer til Frederikssund Kommune den 16., 17. og 18. marts.

Publiceret 09 February 2017 00:00

SENESTE TV

DEBAT: Skolepolitikken er i vejen for vores børn, folkeskole og Vinge

Fra 6. klasse skal eleverne på Ådalens Skole danne nye klasser, da de samtidig skal vælge linier med et særligt fokus.

De nuværende fire 5. klasser på skolen er overfyldte med med 25 til 27 elever pr. klasse, da de siden skolestarten er vokset med ca. en elev pr. klasse hvert år.

Derfor er det oplagt, at man efter sommerferien fordeler eleverne i fem klasser i stedet fire. Derved ville klasserne ligge tæt op af gennemsnittet for både Frederikssund Kommune og Danmark i øvrigt, og der ville være plads til nye elever, som flytter ind i Ådalens Skoles skoledistrikt, som jo dækker både byggeriet ved den gamle Oppe Sundby Skole og ikke mindst Vinge.

Men nej, byrådets uddannelsesudvalg har sagt ”nej” til at forsøge at finde pengene en ekstra klasse, efter at over 100 forældre på årgangen støttede en henvendelse til udvalget, der forklarede behovet for fem klasser efter sommerferien.

Skolen må godt lave fem klasser, men den får kun økonomi til fire.

Konsekvensen af, at vi ikke prioriterer folkeskolen, rammer flere steder.

Det går naturligvis hårdt ud over eleverne, som allerede nu lider under de store klasser, der proppes ind lokaler, der ikke bygget til 27 elever, mens lærerkontakten og mulighederne for at levere den diffentierede undervisning, som eleverne har krav på, bliver minimal.

Men vi er også nødt til at erkende, at skolepolitikken står i vejen for, at skolen kan tiltrække de lærere som den pt. mangler.

Det er ganske enkelt ikke gode arbejdsvilkår for en lærer at skulle undervise en overfyldt klasse med 27 elever.

Og så rammer det naturligvis også kommunens smertensbarn - Vinge.

Man må spørge sig selv hvor attraktivt det er at flytte til Vinge, hvis sønnike skal klemmes ind i distriksskolen som elev nr. 28 eller 29?