Entreprenør til kamp mod vand:

Vil levere gratis jord til diger

Ren jord fra byggeprojekter skal bruges til at sikre kommunen mod stormflod

"Lige nu har jeg 5.000 kubikmeter ren jord liggende ved Risø, jeg har 1.000 kubikmeter liggende i Ølstykke, og der kommer også jord fra gravearbejde på Falkenborgvej. Og i stedet for at køre det ud i en grusgrav ved Hillerød eller til Kyndby, kan det lige så godt blive brugt til at sikre Frederikssund mod oversvømmelser."
Sådan lyder det fra storentreprenør og byrådskandidat for Socialdemokraterne Niels Viuff i kølvandet på stormen Urd, der igen skabte faretruende høje vandstande i Roskilde Fjord.
Frederikssund Kommune går netop nu forrest i kampen for sammen med Roskilde, Egedal og Lejre Kommune at få staten til at bidrage eller i det mindste anvise en finansieringsmulighed for et sluseprojekt ved Kronprins Frederiks Bro til cirka 130 millioner kroner.
"Men en mekanisk løsning ved broen er ikke bare noget, vi bare lige laver, og der vil også være udgifter til vedligeholdelse. Ved Vænget i Jægerspris har borgerne selv opført et dige, der har vist sig at virke. Vi har ingen bølger af betydning i Roskilde Fjord, så derfor er diger meget egnede her, og teknologien - om man så må sige - er både billig og velafprøvet," siger Niels Viuff til Lokalavisen.

Flere byggeprojekter

Tanken er, at Frederikssund Kommune skal oprette en såkaldt jordbank, hvor man ud fra tilgængelig viden om risici skal prioritere og fordele jorden fra anlægsprojekter.
"Der er mange store byggeprojekter i gang og på vej både ved Vinge og omkring broen, og så er der en lang række andre byggerier. Det vil være oplagt, at kommunen udpeger nogle steder, hvor vi kan læsse jorden af i miler, der så kan rettes til, så det ligger rigtigt. For os vil det være oplagt at levere ren jord i Frederikssund, mens det ved andre projekter vil være fornuftigt, at det er i Hornsherred. Jeg kan ikke se, der skulle være noget problem i det. Det er i virkeligheden forfærdelig enkelt, så det er bare at komme i gang," lyder det fra Niels Viuff, der også er klar til at stille gravemaskiner gratis til rådighed, når virksomheden har leveret jord.

Jorden fra byggeprojekter bør bruges til at sikre borgere mod oplevelser som denne i stedet for at ende i en grusgrav, mener Niels Viuff.

Jorden fra byggeprojekter bør bruges til at sikre borgere mod oplevelser som denne i stedet for at ende i en grusgrav, mener Niels Viuff.

Publiceret 12 January 2017 00:00

Lokalavisen Frederikssund nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Frederikssund
SENESTE TV

DEBAT: "Nej, jeg vil ikke acceptere det!"

Der er allerede indtrådt fuldt indkøbsstop på folkeskolerne i Frederikssund Kommune!

Der varsles nu yderligere store besparelser på skoleområdet i kommunen.

Besparelser i en grad, så jeg vil spørge politikerne i byrådet, hvor deres smertegrænse går?

Er det ikke en af de mest grundlæggende kommunale opgaver at drive folkeskole?

Jeg ønsker at være konstruktiv. Jeg er en ’almindelig’ samfundsborger, der betaler min kommuneskat med glæde. Men hvorfor opleves skoletilbuddene så løbende som ringere og ringere?

Er det fordi forvaltningen og daværende byråd besluttede at ændre gennemgribende i strukturen, hvilket kombineret med ny skolereform skabte utrolig meget uro og usikkerhed? Uro og usikkerhed, som ellers endelig er ved at lægge sig lidt nu.

Er det fordi Vinge spøger, selvom alle siger nej?

Er det fordi politikerne lytter til et udueligt embedsværk?

Er det fordi politikerne i Frederikssund ikke ønsker den bedste folkeskole?

Er det fordi der pludseligt er voldsom nedgang i børnetallet?

Jeg spørger i øvrigt mig selv, hvordan en så stor nedgang i børnetallet kan komme som en overraskelse?

På børnehaveområdet var det kendt for år tilbage, at der var nedgang i børnetallet.

Uanset hvad, så kan mine børn ikke bruge disse forklaringer til noget – intet!

Og samtidig kan jeg læse, at det går fantastisk i Frederikssund Kommune. Driftsindtægterne er større end nogensinde! Aldrig har det gået bedre…

Tilmed forstår jeg, at vi skal prioritere vore ældre, der har betalt skat hele deres liv. Ja, der skal prioriteres i en kommune. Det er en af politikernes fornemste opgaver.

Under alle omstændigheder nægter jeg at acceptere yderligere forringelser for mine to børns skolegang i Frederikssund.

Hvad enten det skyldes Vinge, inkompetence i forvaltningen, politikere der ikke vægter folkeskolen eller hvad dælen årsagen nu er.

Jeg opfordrer hermed alle forældre med børn i folkeskolen i Frederikssund Kommune til at mobilisere sig.

Sig nej til disse besparelser!

I stedet for straks at løbe til privatskolerne – for det afstedkommer den nuværende retning - så skal vi engagere os i folkeskolen og stille krav til de politikere, vi har valgt ind i byrådet.