Få styr på de danske bier

Nu kan du få et gratis kursus i bier

Af
Jesper Kappel

Jesper Kappel

Gerlev Danmark har 286 arter af vilde bier, men de fleste kender kun honningbien – som faktisk er et husdyr. Dét vil den nye landsdækkende organisation PLAN Bi lave om på, og starte en bi-revolutionen i Frederikssund Kommune. Derfor inviterer PLAN Bi-Frederikssund til et gratis kursus i god ”bi-skik” onsdag den 18. januar på Gerlev Kro. Mellem Klokken 15:00 og 18:00 kan du blive klogere på humlebierne, skægbierne, maskebierne, bladskærerbierne og alle de andre. Hvad spiser de? Hvor bor de, og hvad skal du så og dyrke, hvis du vil hjælpe med at fodre vores vilde bier? Alle de spørgsmål kan man få svar på til dette kursus. Det er vigtigt, at vi husker på bierne, fordi de har det svært i disse år, og mange steder kan de faktisk ikke finde mad nok. Samtidig med det, sørger de for mad til os mennesker. "Bier – honningbierne og alle de andre - bestøver en tredjedel af al mad i verden, og med udsigten til, at vi vil være ni milliarder mennesker på kloden i 2050, så har vi brug for mere bestøvning – ikke mindre. Vi får simpelthen brug for meget mere mad," skriver PLAN Bi i en pressemeddelelse og fortsætter: "Vi vil ikke spilde tiden på at diskutere, hvis skyld det er, at vores vilde bier er i krise. Vi vil meget hellere være konstruktive og se på, hvad vi hver især kan gøre af godt for dem. Hvis vi er mange, som gør lidt hver, så kan vi komme rigtigt langt. De har vendt udviklingen på den måde i Holland. Det kan vi også gøre her." Kurset er gratis, men kræver en tilmelding på PLAN Bi"s Facebookside.

Publiceret 12 January 2017 00:00

Lokalavisen Frederikssund nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Frederikssund
SENESTE TV

DEBAT: "Nej, jeg vil ikke acceptere det!"

Der er allerede indtrådt fuldt indkøbsstop på folkeskolerne i Frederikssund Kommune!

Der varsles nu yderligere store besparelser på skoleområdet i kommunen.

Besparelser i en grad, så jeg vil spørge politikerne i byrådet, hvor deres smertegrænse går?

Er det ikke en af de mest grundlæggende kommunale opgaver at drive folkeskole?

Jeg ønsker at være konstruktiv. Jeg er en ’almindelig’ samfundsborger, der betaler min kommuneskat med glæde. Men hvorfor opleves skoletilbuddene så løbende som ringere og ringere?

Er det fordi forvaltningen og daværende byråd besluttede at ændre gennemgribende i strukturen, hvilket kombineret med ny skolereform skabte utrolig meget uro og usikkerhed? Uro og usikkerhed, som ellers endelig er ved at lægge sig lidt nu.

Er det fordi Vinge spøger, selvom alle siger nej?

Er det fordi politikerne lytter til et udueligt embedsværk?

Er det fordi politikerne i Frederikssund ikke ønsker den bedste folkeskole?

Er det fordi der pludseligt er voldsom nedgang i børnetallet?

Jeg spørger i øvrigt mig selv, hvordan en så stor nedgang i børnetallet kan komme som en overraskelse?

På børnehaveområdet var det kendt for år tilbage, at der var nedgang i børnetallet.

Uanset hvad, så kan mine børn ikke bruge disse forklaringer til noget – intet!

Og samtidig kan jeg læse, at det går fantastisk i Frederikssund Kommune. Driftsindtægterne er større end nogensinde! Aldrig har det gået bedre…

Tilmed forstår jeg, at vi skal prioritere vore ældre, der har betalt skat hele deres liv. Ja, der skal prioriteres i en kommune. Det er en af politikernes fornemste opgaver.

Under alle omstændigheder nægter jeg at acceptere yderligere forringelser for mine to børns skolegang i Frederikssund.

Hvad enten det skyldes Vinge, inkompetence i forvaltningen, politikere der ikke vægter folkeskolen eller hvad dælen årsagen nu er.

Jeg opfordrer hermed alle forældre med børn i folkeskolen i Frederikssund Kommune til at mobilisere sig.

Sig nej til disse besparelser!

I stedet for straks at løbe til privatskolerne – for det afstedkommer den nuværende retning - så skal vi engagere os i folkeskolen og stille krav til de politikere, vi har valgt ind i byrådet.