Efter pris:

Mountain Top vil indtage USA

Torsdadg blev Frederikssundparret Marie-Louise og Lars Bjerg kåret til landets bedste ejereledere

Marie-Louise og Lars Bjerg, ejerlederne bag Mountain Top Industries ApS, er netop kåret som Årets Ejerleder 2016 hos PwC i Hellerup. Med deres fremsyn, kundefokus og uovertrufne lederegenskaber har de skabt et væksteventyr som specialleverandør til pick-up-biler, lyder begrundelsen. Finanskrisen gav ejerlederne og ægteparret Marie-Louise og Lars Bjerg en mavepuster med et fald i omsætningen på 60 % i deres fælles virksomhed Mountain Top Industries. Udviklingen blev vendt med en god ledelses- og udviklingsmodel samt et stærkt kundefokus rettet mod ét enkelt kundesegment, hvilket i dag har ført til en position som markedsleder i Europa. De seneste seks til syv år er det gået stærkt med væksten, og virksomheden med hovedsæde i Frederikssund har ottedoblet sit bruttoresultatet siden 2009, mens antallet af medarbejdere er steget fra 20 til 170. ”Vinderen har formået at overleve nogle hårde år under krisen, og efter en stor indsats, hvor der blev skåret ind til benet forretningsmæssigt, har de kunnet accelerere ud af krisen med fuld fart. Tillykke til Marie-Louise og Lars Bjerg, der er velfortjente vindere af Årets Ejerleder 2016,” siger Jesper Møller Langvad, partner og SMV-markedsleder i PwC. Han fortsætter: ”Der er tale om en meget spændende virksomhed, som er modnet til vækst gennem stærke processer og uddelegering af ledelse. Og vækstpotentialet er fortsat markant– ikke mindst internationalt.”

Kundefokus

Hos Mountain Top Industries søger man hele tiden at optimere den værdi, som kunden oplever. Derfor er kundefokus og -tilfredshed ikke kun i fokus til direktionsmøderne, men i ligeså høj grad omdrejningspunktet for medarbejderne i produktionshallen. ”Marie-Louise og Lars Bjerg har skabt en virksomhed, hvor høj kvalitet, kreativitet og effektivitet er i højsædet. Med en stærk forståelse for vigtigheden af et tæt kundesamarbejde og en innovativ ledelse har de skabt et reelt væksteventyr og er de helt rette vindere af Årets Ejerleder 2016,” siger Mogens B. Sørensen, regionsdirektør i Nykredit. Hos Dansk Erhverv ser man vinderen af Årets Ejerleder som et fantastisk eksempel på, at stærke kundeforhold og høje vækstambitioner betaler sig. Og ambitionerne for fremtiden er der fortsat. Mountain Top Industries vil fordoble omsætningen i de kommende tre år ved at satse på det asiatiske og australske marked. På sigt drømmer ægteparret også om at indtage USA. ”Mountain Top Industries har vendt modgang til medgang og kan fremvise imponerende vækstrater i en meget konjunkturfølsom branche. Det har krævet hårdt arbejde, et dedikeret fokus på kunderne og et stort drive. Vinder af Årets Ejerleder 2016 kan derfor uden tvivl inspirere andre ejerledede virksomheder til at skabe vækst og arbejdspladser, der kan komme hele Danmark til gode,” siger Sigurd Schou Madsen, politisk konsulent i Dansk Erhverv.

Publiceret 11 November 2016 10:00

SENESTE TV

DEBAT: Skolepolitikken er i vejen for vores børn, folkeskole og Vinge

Fra 6. klasse skal eleverne på Ådalens Skole danne nye klasser, da de samtidig skal vælge linier med et særligt fokus.

De nuværende fire 5. klasser på skolen er overfyldte med med 25 til 27 elever pr. klasse, da de siden skolestarten er vokset med ca. en elev pr. klasse hvert år.

Derfor er det oplagt, at man efter sommerferien fordeler eleverne i fem klasser i stedet fire. Derved ville klasserne ligge tæt op af gennemsnittet for både Frederikssund Kommune og Danmark i øvrigt, og der ville være plads til nye elever, som flytter ind i Ådalens Skoles skoledistrikt, som jo dækker både byggeriet ved den gamle Oppe Sundby Skole og ikke mindst Vinge.

Men nej, byrådets uddannelsesudvalg har sagt ”nej” til at forsøge at finde pengene en ekstra klasse, efter at over 100 forældre på årgangen støttede en henvendelse til udvalget, der forklarede behovet for fem klasser efter sommerferien.

Skolen må godt lave fem klasser, men den får kun økonomi til fire.

Konsekvensen af, at vi ikke prioriterer folkeskolen, rammer flere steder.

Det går naturligvis hårdt ud over eleverne, som allerede nu lider under de store klasser, der proppes ind lokaler, der ikke bygget til 27 elever, mens lærerkontakten og mulighederne for at levere den diffentierede undervisning, som eleverne har krav på, bliver minimal.

Men vi er også nødt til at erkende, at skolepolitikken står i vejen for, at skolen kan tiltrække de lærere som den pt. mangler.

Det er ganske enkelt ikke gode arbejdsvilkår for en lærer at skulle undervise en overfyldt klasse med 27 elever.

Og så rammer det naturligvis også kommunens smertensbarn - Vinge.

Man må spørge sig selv hvor attraktivt det er at flytte til Vinge, hvis sønnike skal klemmes ind i distriksskolen som elev nr. 28 eller 29?