Chili-konkurrence og bier traf folk til byen

Af
Jesper Kappel

Jesper Kappel

Omkring 400 besøgende kom fordi, da den lokale organisation Plan Bi blandt andet havde chile-konkurrence og foredrag om vilde bier foran SuperBrugsen i Jægerspruis lørdag fra klokken 15:00 til 19:00.
Formålet med arrangementet var at få bredt viden ud til borgerne i Hornsherred og Frederikssund Kommune om, hvorfor det er så vigtigt for os mennesker og naturen, at vi passer på vores vilde bier. Uden bierne er der ikke mange til at bestøve blomster og planter.
For at trække folk til pladsen i Jægerspris blev der budt på musik og på Chili-head konkurrence for både børn og voksne.
Derudover var der også masser af mad at købe og for skellige smagsprøver.
"Vores mål er at få sået så mange frø af bi-blomster i Frederikssund Kommune til næste forår, som det er muligt. Nu skal vi i gang med at uddanne frivillige til det, vi kalder COOP"s Bi-Venner - folk som skal hjælpe med at udbrede viden om, hvordan vi passer på de vilde bier," skriver Plan Bi en pressemedeelese og fortsætter:
"Samtidig skal vi have selve aftalen - PLAN Bi-Frederikssund op at stå. Det vil sige, at vi i den kommende tid vil rende erhvervsforeningerne, landmændene, kommunen og andre institutioner på dørene for at høre, om de vil være med til at gøre en forskel for de vilde bier lokalt."
Plan Bi er blandt andet støttet økonomisk af COOP.

Foto: Plan Bi

Foto: Plan Bi

Foto: Plan Bi

Foto: Plan Bi

Foto: Plan Bi

Foto: Plan Bi

Publiceret 03 October 2016 00:00

SENESTE TV