Billedkunstner Christina Christinasen og bedemand Dennis Tobiasen har fernisering 20. august. Privatfoto

Billedkunstner Christina Christinasen og bedemand Dennis Tobiasen har fernisering 20. august. Privatfoto

Utraditionel fernisering med urner og malerier

Malerier og urner følges ad på den sidste rejse. Det sørger for lørdag 20. august i Slangerup. Her har de nemlig fernisering mellem klokken 11:00 og 13:00.
"Jeg blev spurgt, om jeg vil male på en urne? Det har sat mange tanker i gang for eksempel: Om hvad kunsten kan og bør bruges til? Om et sidste farvel også kan være farverigt? Og en hyldest til livet," fortæller Christina Christiansen.
Kunstneren, besluttede at lave et kunstprojekt med urner, der er malet og tegnet på. Og i disse sommermåneder er der blevet males løs. Efter flere overvejelser og snakke med bedemand Dennis Tobiasen, fandt Christina Christiansen frem til, at urnerne skulle have følgeskab af et maleri eller lysestager med samme motiv. Pointen er, at der således bliver et minde, som de efterladte beholder.
"Igennem mange år som bedemand, er jeg jævnligt blevet spurgt om, hvordan det er at mindes, efter man har mistet en, man har kær. Og det præcise svar findes nok ikke, vi sørger alle forskelligt," fortæller Dennis Tobiasen.
Det er disse tanker, der har ført til projektet ”Kunst gennem livet”, som altså kan ses 20. august.

Publiceret 17 August 2016 13:00

SENESTE TV

Året er startet godt for FC Fjordbold.

Lørdag eftermiddag vandt holdet igen, og har nu hentet fuld gevinst i begge kampe hidtil i 2019.

Men hvor sidste uges 6-1 sejr mod Albertlund IF blev hentet med flot spil og relativt overbevisende, så var der mere mudder i maskineriet i dagens hjemmekamp mod Nørrebro Futsal.

Møllegaardhallen dannede en flot ramme om kampen, og fra start lignede det igen, at Fjordbold ville spadsere sig til en overbevisende sejr, da man allerede efter tre minutters spil var foran 2-0 på mål af henholdsvis Brian Mengel og Marco Aurelio.

Men herfra mistede Fjordbold lidt gnisten og gæsterne spillede sig fint ind i kampen. På få minutter midt i første halvleg fik de også scoret to mål, og således kom gæsterne på omgangshøjde. På dette tidspunkt var kampen meget lige og bølgede frem og tilbage.

Kort før pausen fik hjemmeholdet så et vigtigt rygstød, da Marco Aurelio fik scoret til 3-2. Målet var til gengæld værd at vente på.

Brian Mengel spurtede frem i venstre side, hvorefter han spillede på tværs til Marco Aurelio, der med et elegant chip fik bolden over keeperen og i nettet.

I anden halvleg var Fjordbold fortsat ikke sprudlende som til at starte med, men de fik lukket mere ned for gæsterne, der havde vanskeligere ved at komme til afslutninger end i første halvleg.

Mål blev der ikke scoret mange af, og hjemmeholdet tillod sig endda at misse et straffespark undervejs. Men en af kampens store oplevelser var ligesom sidst Brian Mengel – og han fik lidt ro på holdet og hjemmepublikummet med målet til 4-2.

I kampens allersidste minut kom så også Morten Hauglund på scoringslisten, og dermed sluttede det 5-2. Et resultat, der får sejren til at fremstå mere overbevisende end den i virkeligheden var.

Skarphed og koncentration bliver to vigtige fokusområder, når FC Fjordbold spiller igen i den kommende weekend. Der venter nemlig København Futsal, som netop nu indtager 1. pladsen i Liga Øst. København har fortsat ikke tabt, men Fjordbold kan hænge optimismen på det faktum, at den omvendte kamp sluttede 4-4, og hvor Fjordbold i den grad var ovenpå flere gange undervejs.