Billedkunstner Christina Christinasen og bedemand Dennis Tobiasen har fernisering 20. august. Privatfoto

Billedkunstner Christina Christinasen og bedemand Dennis Tobiasen har fernisering 20. august. Privatfoto

Utraditionel fernisering med urner og malerier

Malerier og urner følges ad på den sidste rejse. Det sørger for lørdag 20. august i Slangerup. Her har de nemlig fernisering mellem klokken 11:00 og 13:00.
"Jeg blev spurgt, om jeg vil male på en urne? Det har sat mange tanker i gang for eksempel: Om hvad kunsten kan og bør bruges til? Om et sidste farvel også kan være farverigt? Og en hyldest til livet," fortæller Christina Christiansen.
Kunstneren, besluttede at lave et kunstprojekt med urner, der er malet og tegnet på. Og i disse sommermåneder er der blevet males løs. Efter flere overvejelser og snakke med bedemand Dennis Tobiasen, fandt Christina Christiansen frem til, at urnerne skulle have følgeskab af et maleri eller lysestager med samme motiv. Pointen er, at der således bliver et minde, som de efterladte beholder.
"Igennem mange år som bedemand, er jeg jævnligt blevet spurgt om, hvordan det er at mindes, efter man har mistet en, man har kær. Og det præcise svar findes nok ikke, vi sørger alle forskelligt," fortæller Dennis Tobiasen.
Det er disse tanker, der har ført til projektet ”Kunst gennem livet”, som altså kan ses 20. august.

Publiceret 17 August 2016 13:00

DEBAT: Træer skal redde klimaet – i Frederikssund fælder man dem!

DEBAT Klimaudfordringen er en af vor tids største problemstillinger, og mere skov på jordkloden vil i fremtiden spille en væsentlig rolle for reduceringen af CO2.

2015, 2016, 2017 og 2018 er som de varmeste år målt nogensinde en direkte konsekvens af klimaforandringerne og kræver handling. CO2-udledningen må reduceres og CO2 trækkes ud af luften ved bevaring og nyplantning af skov, da skove er det mest effektive middel til at opsuge drivhusgasser.

FN anbefaler, at der plantes mere skov i verden for at opsamle CO2, så skov spiller en nøglerolle, hvis globale klimamål skal nås.

Herhjemme kulminerer kampagnen ”Plant et træ” med et tv-show lørdag d. 14/9 2019, hvor målet er at plante 1 million træer i Danmark.Danmark er et af de lande i Europa, som har relativt mindst skov. Med kun 14% er det af særligt stor vigtighed, at eksisterende skov i Danmark bevares, og ny skov etableres. Det forekommer derfor paradoksalt, at Frederikssund Kommune tillader fældning af skoven ved Thorstedlund for at give plads til højhusbyggeri, mens resten af Danmark og andre lande går i modsat retning.

I årevis har man i Frederikssund fældet træer med hård hånd, så der i dag er væsentlig mindre skovvækst tilbage end tidligere, uagtet at netop natur er trækplaster for tilflyttere, som man angler så meget efter.

Det er ingen kunst at ødelægge naturen og opføre betonmastodonter pga. kortsigtede økonomiske hensyn.

Det er derimod en kunst at bevare naturen for eftertiden, så jeg skal bede Byrådet se med alvor på fældning af skoven ved Thorstedlund og understrege, at den er uigenkaldelig! Et gabende grimt ar i fjordskråningen fyldt ud af betonbyggeri vil for evigt stå som en skamstøtte over beslutningstagerne i kommunen.

Lad såvel skov som dyreliv på Thorstedlund leve!