Til sommer kunne fodboldklubber i Frederikssund måske lave en fodboldskole til glæde for integrationen mellem flygtningen og danskere. Nu har klubberne i hvert fald mulighed for at søge penge for at få en eventuel fodboldskole op at stå. (Arkivfoto)

Til sommer kunne fodboldklubber i Frederikssund måske lave en fodboldskole til glæde for integrationen mellem flygtningen og danskere. Nu har klubberne i hvert fald mulighed for at søge penge for at få en eventuel fodboldskole op at stå. (Arkivfoto)

Integration:

Penge til foreninger

Mere end 100.000 kommunale kroner er på vej til integrationen af flygtningene i Frederikssund kommune. Pengene går til fritidsforeninger

Af
Jesper Kappel

Jesper Kappel

Har du en god ide til, hvordan man kan integrere flygtninge i kommunen, og er du samtidig medlem af en af de mange foreninger i lokalområdet, ja så har du nu mulighed for at få støtte til ideen.
Det er Folkeoplysningsudvalget, der netop har bevilget i alt 130.000 kroner til støtte for integrationen af flygtningene i Frederikssund Kommune. Pengene er delt op i to portioner.
"De 100.000 kroner er simpelthen penge, som skal støtte aktiviteter for flygtninge i klubberne rundt om i kommunen. Vi har ikke lagt nogle begrænsninger for, hvad de søgte penge kan bruges til. Dog har vi sagt, at aktiviteter, som er rettet mod børn og unge, har første prioritet, men dermed er det ikke sagt, at andre projektet ikke kan komme i betragtning - selvfølgelig kan de det," siger Kenneth Jensen, der er formand for Folkeoplysningsudvalget i Frederikssund Kommune.
Så det betyder, at hvis man vil ansøge, så kan man søge om penge til udstyr, der er nødvendig for aktiviteten, men det kunne også være til kontigenter for et antal flygtninge.
"Det afgørende er, at det kommer flygtninge til gode," siger Kenneth Jensen.
De sidste 30.000 kroner går til udvikling og uddannelse af ledere rundt om i klubberne.
"Disse penge kan søges til at give trænere og ledere nye kompetencer, som gør, at de bedre kan kommunikere med flygtningene. Det kan være sprog, men det kan bestemt også være kulturforskelle, som man skal være klar over, for at få en god integration," siger Kenneth Jensen.

Godt tiltag

Det virker til, at sportsforeninger er klar til at tage imod tiltaget.
"Jeg synes, det er et fantastisk initiativ. Vi bør bestemt gøre det og bruge denne mulighed," siger formanden for ORI Atletik & Motion Stefan Valbjørn og fortsætter:
"Det her er en enestående mulighed for os at integrere flygtningene i vores samfund. Her kan flygtninge og danskere samles om en sport, man er interesseret i, og som man kan blive bedre til. Gennem sporten bliver flygtningene også bedre til danske, fordi vi kan hjælpe dem med sproget," siger Stefan Valbjørn
Martin Brænder, der er formand for Skibby Badminton er også positiv.
"Jeg tror helt bestemt, at det er en rigtig god måde at lave integration på. Jeg flyttede selv til Skibby for 23 år siden, og jeg og familien blev integreret i det lokale samfund, da mine to børn begyndte at spille badminton. Så det at begynde at dyrke en sport vil betyde, at man kommer til at kende nogle mennesker, som man så også helt naturligt taler med på andre tidspunkter," siger Martin Brænder.

Kæphest

"Det her er en af mine kæpheste. Jeg tror på, at foreningslivet er en af de bedste måde at integrere på. Det er jo i foreningerne, vi lærer at være sammen, hvor vi knytter netværk, og hvor vi fra begge sider får afmystificeret fordomme om hinanden. Derfor tror jeg, at det er i foreningerne, vi kan lave noget af det bedste integrationsarbejde. Her er der fællesskab med det samme. Jeg mener, fodboldreglerne er jo ens i hele verden," slutter Kenneth Jensen.
I løbet af kort tid bliver klubberne rundt om i Frederikssund orienteret om ordningen.

Publiceret 23 February 2016 06:15

SENESTE TV