Vikingernes Verden et skridt nærmere en realitet

Frederikssund Vikingespil fik samlet penge ind til en undersøgelse af skabelsen af Vikingernes Verden. Resultat kommer til september

Af
Jesper Kappel

Jesper Kappel

Målet var 90.000 kroner, men resultatet blev større - nemlig 97.650 kroner.
Så meget fik Frederikssund Vikingespil indsamlet gennem crowdfunding til at få lavet en businesscase eller en undersøgelse af, hvad der skal til for at skabe Vikingernes Verden i Frederikssund.
"Det er vi selvfølgelig meget glade for, og resultatet af undersøgelsen får vi forelagt her i begyndelsen af september," siger Jesper Wittenburg, der er formand for Frederikssund Vikingespil.
Gudernes Verden - også kaldet Asgård - skal ligger ved siden Midgård, der er menneskernes verden, på Kalvøen i Frederikssund.
"Undersøgelsen skal vurdere økonomien bag projektet, hvilke aktiviteter skal vi have og hvor mange, hvor meget plads vi skal bruge, og om der overhovedet er plads på Kalvøen," siger Jesper Wittenburg.
Der bliver arbejdet med to modeller for Vikingernes verden - en lille og en stor. Den lille model vil der med stor sandsynlighed være plads til på Kalvøen, mens den store vil skulle ligge et andet sted tæt på Frederikssund.
"Men vores udgangspunkt er helt klart, at Vikingernes Verden skal ligge på Kalvøen, fordi det er der, vi hører hjemme. Det vil også være mest gunstigt for Frederikssund turistmæssigt og handelsmæssigt," siger Jesper Wittenburg.
Vikingernes Verden vil blive en blanding af historisk-formidling og en visualisering af gudernes verden, hvor man blandt andet vil bruge elektroniske virkemidler.

Publiceret 13 August 2015 08:45