Mustafa Rezai får overrakt idrætsprisen

Mustafa Rezai får overrakt idrætsprisen

Ro-leder og taekwondo-talent hædret

Gerd Thorsen og Mustafa Rezai kæret til årets leder og årets idærtsudøver

Lokale elitesportsfolk og ledere var i fokus, da Frederikssundhallen tirsdag aften dannede rammen om den årlige Idræts- og lederprisfest.
Årets Lederpris gik til Gerd Thorsen fra Frederikssund Roklub.
"Gerd startede som medlem i 1987. Det varede ikke længe før hun blev leder samme år som kasserer. Allerede i 1989 blev hun formand for klubben, og blev på den post frem til marts 2014. I alle årerne har årets modtager af lederprisen både været instruktør og træner for klubbens medlemmer – og er det stadig. I den samme periode er det ved hendes lederskab lykkedes at udvikle roklubben fra at være en hensygnende klub i 1987 med ca. 20 medlemmer til en dynamisk og velfungerende klub med 145 aktive medlemmer og 30 passive medlemmer i dag," lød det blandt andet fra Kenneth Jensen i sin tale til vinderne.
Og mens årets leder altså skulle findes i en idrætsgren, der stadig er et hit på de noble britiske universiteter, skulle årets idrætsudøver findes i en lidt mere hårdtslående - Men ikke mindre disciplineret - Sportsgren.
15-årige Mustafa Rezai fra Frederikssund Taekwondo Klub kunne nemlig føje titlen til den allerede lange række af hædersbevisninger, han har modtaget.
"Muzz" har vundet alt i hans vægtklasse siden 2012. Han er regerende Danmarksmester og guldvinder til Wonderful Copenhagen 2 år i træk.
"Men det stopper ikke med det. Vinderen af idrætsprisen satser således på at vinde Junior Verdensmesterskaberne i 2016, og er allerede godt på vej. I 2015 er han foreløbig udtaget til det danske junior landshold og til udviklingslejr med det amerikanske landsholds træner i Miami. Og årets første guldmedalje er også i hus. Den blev erobret ved Fredericia Open den 31. januar," fortalte Kenneth Jensen forud for overrækkelsen af en check på 5.000 kroner til Mustafa Rezai.
Fotos: Preben Gøttsche

De blev hædret

Frederik Lundgaard, Frederikssund Svømmeklub, Regions årgangsmesterskaber guld 50m fri, 100 m fri, 100 m bryst.
Johan Wentorf, Frederikssund Svømmeklub, Regions årgangsmesterskaber guld 100m medley.
André G. Ballerini, Frederikssund Svømmeklub, Regions årgangsmesterskaber guld 200 m bryst.
Kewin Nissen, Jørlunde Skytteforening, Landsdelsmesterskaber for juniorer guld individuelt, riffel 15 meter distance og guld for hold, riffel 50 meter distance.
Emilie Kähler Hjenner, Jørlunde Skytteforening, Landsdelsmesterskaber for juniorer guld individuelt, riffel 50 meter distance.
Stefan Olsen, Jørlunde Skytteforening, Sjællandsmesterskaber guld individuelt, U13, riffel 50 meter distance.
Kristoffer P. Petersen, Jørlunde Skytteforening, Sjællandsmesterskaber guld individuelt, U15, riffel 50 meter distance. Landsdelsmesterskaber for juniorer guld hold, riffel og luftriffel 15 meter distance, riffel 50 meter distance.
Patrik Tano, Jørlunde Skytteforening, Landsdelsmesterskaber for juniorer guld hold, luftriffel 15 meter distance.
Isabella Nissen, Jørlunde Skytteforening, Landsdelsmesterskaber for juniorer guld hold riffel og luftriffel på 15 meter distance og guld for hold, riffel 50 meter distance.
Elisabeth Eliesen, Jørlunde Skytteforening, Landsdelsmesterskaber for juniorer guld hold riffel og luftriffel på 15 meter distance.
Oliver Nord, Jørlunde Skytteforening, Landsdelsmesterskaber for juniorer guld hold riffel og luftriffel på 15 meter distance og guld for hold, riffel 50 meter distance.
Signe Wendt Wæverstrøm, Frederikssund Taekwondo Klub, Danmarksmesterskaber guld, senior damer 49 kg.
Stephanie Pørksen, Frederikssund Taekwondo Klub, Danmarksmesterskaber guld, junior damer 52 kg.
Timian Bach Foged, Frederikssund Taekwondo Klub, Danmarksmesterskaber guld, junior damer 49 kg.
Helena Holm, Frederikssund Taekwondo Klub, Danmarksmesterskaber bronze, cadet piger 63 kr.
Liva Buchholt Johansen, Slangerup Svømmeklub, Regionsmesterskaber guld 400m fri, 100m bryst, 200m bryst, 200m medley, 4x50m fri.
Luna Emilie Olsen, Slangerup Svømmeklub, Regionsmesterskaber guld 100m fly, 4x50 m fri, danske årgangsmesterskaber bronze 400m fri.
Lærke Schelde-Mollerup, Slangerup Svømmeklub, Regionsmesterskaber guld 4x50m fri.
Pernille Elm Jensen, Slangerup Svømmeklub, Regionsmesterskaber guld 4x50m fri.
Katja Petersson, Slangerup Svømmeklub, Danske årgangsmesterskaber bronze 4x100m fri.
Astrid Kestner, Slangerup Svømmeklub, Danske årgangsmesterskaber bronze 4x100m fri.
Lærke Ruby, Slangerup Svømmeklub, Danske kortbanemesterskaber guld 4x100 m medley, sølv 4x100m fri og 4x50m medley.
Mira Mass, Slangerup Svømmeklub, Danske kortbanemesterskaber guld 4x100m medley, sølv 4x100 m fri og 4x50 m medley, danske årgangsmesterskaber bronze 4x100m fri.
Julie Jensen, Slangerup Svømmeklub, Danske kortbanemesterskaber guld 4x100m medley, sølv 4x100 m fri og 4x50 m medley, danske årgangsmesterskaber bronze 4x100m fri.
Malene Bang, Slangerup Svømmeklub, Danske kortbanemesterskaber guld 4x100m medley, sølv 4x100 m fri og 4x50 m medley, danske langbanemesterskaber bronze 50m bryst og 100m bryst.
Lars Nielsen, Slangerup og Omegns Køreforening, Danmarksmesterskaber sølv konkurrencekørsel med hest og vogn

Musikskolens FM Big Band stod for det musikalske indslag

Musikskolens FM Big Band stod for det musikalske indslag

Frederikssund Oaks stod for pauseunderholdningen

Frederikssund Oaks stod for pauseunderholdningen

Modtager af lederprisen, Gerd Thorsen

Modtager af lederprisen, Gerd Thorsen

Publiceret 25 February 2015 11:00

SENESTE TV

Mindeord for Hartvig Sørensen

MINDEORD Der er vikinger, som svinger sværdet, og så er der vikinger, som kan fortælle historier og underholde. Hartvig Sørensen hører til blandt de sidste. Nu blæser Heimdal i hornet, så det kan høres fra fjord til fjord, for nu kommer der blus under de gode historier i Asgård. Endnu en viking er draget ud på sin sidste færd. Hartvig Sørensen sov ind med familien omkring sig tirsdag den 19. marts 84 år gammel.

Hartvig og Lisanne har været med i Vikingespillet siden 1992. Det var datteren Malene, der plagede om at være med, selvom både Lisanne og Hartvig ikke var interesseret i at være med i Vikingespillet, men der var familie og gode venner i Vikingespillet, som overtalte dem, og med et var den lille familie dybt engageret.

Hartvig var gøgler i sine unge dage og rejste rundt med cirkus, hvor han var arbejdsmand og blandt andet passede de vilde kattedyr. Hartvig spillede også med i et band som yngre. Så det var måske ikke så mærkeligt, at Vikingespillet alligevel endte med at blive en stor del af hans liv igennem de sidste 25 år.

Hvor der er vilje, er der vej, og for Hartvig skulle hans vikingeliv ikke begrænses. Så da Hartvig ikke længere gik så godt, og derfor ikke kunne gå på scenen længere, blev han vagt bag scenen, hvor han var med til at sikre, at ingen uvedkommende gik ind bag scenen, og på den måde var Hartvig viking til det sidste.

Hartvig var ikke en viking, der gik stille med dørene, for Hartvig kunne underholde og fortælle gode historier, og han kunne sende kække bemærkninger efter dem, som han holdt af. Hartvig var i flere år en yderst efterspurgt guide i Vikingespillet, for det var ikke kedeligt at være på Hartvigs rundvisningshold, og der var publikummer, som specifikt bad om at blive guidet af Hartvig. Måske var Hartvigs force, at han gav sin egen fortolkning af både Vikingespil og Vikingetid, og så kunne han altid krydre fortællingen med nogle gode historier og vittigheder - og han fornyede sig hvert år.

I forestillingerne var Hartvig som oftest aktør (statist), men han har også haft enkelte roller. Den mest kendte rolle var som Kong Adils i Rolf Krake i 1996. En rolle han ifølge dronningen, der spillede hans hustru i forestillingen, var meget stolt af. Hartvig har også været statist i flere danske spillefilm blandt andet i filmen om Grev Axel, hvor han havde en enkelt replik som portvagt.

Hartvig var ikke kun et kendt ansigt i Vikingespillet. Hartvig kørte igennem mange år taxa i Frederikssund, og før det var det lastbil og bus. Hartvig kunne lide livet på vejene, hvor han helt sikkert har mødt mange mennesker, der har nydt godt af hans vittigheder og gode humør. Hartvig var nærværende, et lunt og godt menneske, der i festligt lag gerne gav den på tangenterne på elorgelet.

Så kære vikinger i Asgård, gamle venner fra vikingehytten Tjalfe, der allerede er draget til Asgård, nu kommer Hartvig til jer - en familiefar, en gøgler, en humoristisk historiefortæller, en ven og en viking af hjertet. Skænk mjøden og læg en brændeknude på bålet.

Æret være Hartvigs minde – år og fred.

Camilla Dupont, Formand for Frederikssund Vikingespil

Hartvig Sørensen bisættes tirsdag den 26. marts kl. 12.30 fra Græse kirke.