Million-renoveret Thorstedlund indviet

Skal lægge lokaler til kommunens indsats for unge

Både solen, masser af mennesker og de store smil havde fundet vej til Thorstedlund, da de smukke bygninger tirsdag officielt blev indviet som Frederikssund Kommunes nye Familie- og Ungehus.
Hvor bygningerne tidligere gav husly og rum til kreativitet for elever på kunsthøjskolen, skal de fremover give ro og hjerterum til både unge og familier, der kan have behov for en hjælpende hånd.
Kommunen overtog kunsthøjskolen i 2012 for 10 millioner kroner, hvortil skal lægges et tocifret millionbeløb til renovering af de gamle bygninger, der efter to år uden aktiviteter fremstod i en temmelig miserabel stand
Men nu er en ny æra altså indledt på stedet. Til stor begejstring forblandt andre borgmester John Schmidt Andersen:
"Det er et hus, som rummer alle muligheder for at støtte og hjælpe børn og unge, som behøver et kærligt og velment skub i den rigtige retning. Og som udstråler ro og tryghed, og dermed kan være et fristed for familier, som har det svært. ," Lød det blandt andet fra borgmesteren i indvielses-talen.
Åbningen af Thorstedlund betyder blandt andet, at unge kan overnatte på stedet i en kortere periode – og på den måde finde ro og få en pause fra problemerne.
"Vi gør det, fordi vi ved, at det virker at forebygge frem for at anbringe. Fordi vi er sikre på, at vi kan hjælpe børn, unge og forældre til en bedre hverdag. Og fordi vi tror på, at en af fællesskabets fornemmeste opgaver er, at give udsatte borgere mulighed for at finde fodfæste igen," fortsatte borgmesteren.
Også familiechef lemming Olsen ser frem til at kunne tage stedet i brug. Også selv om han i første omgang var imod købet.
Oprindeligt havde byrådet nemlig allerede besluttet at bygge et familiehus på Falkenborgvej,l da tilbuddet om at overtage Thorstedlund dukkede op.
"Jeg blev ringet op af en mand, der sagde. 'Det er Ole. Jeg er kommunaldirektør. Vi skal ud og se på et sted, men det er nok ikke noget.' Og det var vi også enige om bagefter var tilfældet. Men byrådet besluttede alligevel at købe Thorstedlund. Det vil jeg gerne takke byrådet for i dag, for det var en modig beslutning," lød det blandt andet fra familiechefen.

Fakta
Thorstedlund har et grundareal på 32.331 m2 og 3.398 m2 bygninger.

Publiceret 21 May 2014 11:00

SENESTE TV