Million-renoveret Thorstedlund indviet

Skal lægge lokaler til kommunens indsats for unge

Både solen, masser af mennesker og de store smil havde fundet vej til Thorstedlund, da de smukke bygninger tirsdag officielt blev indviet som Frederikssund Kommunes nye Familie- og Ungehus.
Hvor bygningerne tidligere gav husly og rum til kreativitet for elever på kunsthøjskolen, skal de fremover give ro og hjerterum til både unge og familier, der kan have behov for en hjælpende hånd.
Kommunen overtog kunsthøjskolen i 2012 for 10 millioner kroner, hvortil skal lægges et tocifret millionbeløb til renovering af de gamle bygninger, der efter to år uden aktiviteter fremstod i en temmelig miserabel stand
Men nu er en ny æra altså indledt på stedet. Til stor begejstring forblandt andre borgmester John Schmidt Andersen:
"Det er et hus, som rummer alle muligheder for at støtte og hjælpe børn og unge, som behøver et kærligt og velment skub i den rigtige retning. Og som udstråler ro og tryghed, og dermed kan være et fristed for familier, som har det svært. ," Lød det blandt andet fra borgmesteren i indvielses-talen.
Åbningen af Thorstedlund betyder blandt andet, at unge kan overnatte på stedet i en kortere periode – og på den måde finde ro og få en pause fra problemerne.
"Vi gør det, fordi vi ved, at det virker at forebygge frem for at anbringe. Fordi vi er sikre på, at vi kan hjælpe børn, unge og forældre til en bedre hverdag. Og fordi vi tror på, at en af fællesskabets fornemmeste opgaver er, at give udsatte borgere mulighed for at finde fodfæste igen," fortsatte borgmesteren.
Også familiechef lemming Olsen ser frem til at kunne tage stedet i brug. Også selv om han i første omgang var imod købet.
Oprindeligt havde byrådet nemlig allerede besluttet at bygge et familiehus på Falkenborgvej,l da tilbuddet om at overtage Thorstedlund dukkede op.
"Jeg blev ringet op af en mand, der sagde. 'Det er Ole. Jeg er kommunaldirektør. Vi skal ud og se på et sted, men det er nok ikke noget.' Og det var vi også enige om bagefter var tilfældet. Men byrådet besluttede alligevel at købe Thorstedlund. Det vil jeg gerne takke byrådet for i dag, for det var en modig beslutning," lød det blandt andet fra familiechefen.

Fakta
Thorstedlund har et grundareal på 32.331 m2 og 3.398 m2 bygninger.

Publiceret 21 May 2014 11:00

SENESTE TV

Året er startet godt for FC Fjordbold.

Lørdag eftermiddag vandt holdet igen, og har nu hentet fuld gevinst i begge kampe hidtil i 2019.

Men hvor sidste uges 6-1 sejr mod Albertlund IF blev hentet med flot spil og relativt overbevisende, så var der mere mudder i maskineriet i dagens hjemmekamp mod Nørrebro Futsal.

Møllegaardhallen dannede en flot ramme om kampen, og fra start lignede det igen, at Fjordbold ville spadsere sig til en overbevisende sejr, da man allerede efter tre minutters spil var foran 2-0 på mål af henholdsvis Brian Mengel og Marco Aurelio.

Men herfra mistede Fjordbold lidt gnisten og gæsterne spillede sig fint ind i kampen. På få minutter midt i første halvleg fik de også scoret to mål, og således kom gæsterne på omgangshøjde. På dette tidspunkt var kampen meget lige og bølgede frem og tilbage.

Kort før pausen fik hjemmeholdet så et vigtigt rygstød, da Marco Aurelio fik scoret til 3-2. Målet var til gengæld værd at vente på.

Brian Mengel spurtede frem i venstre side, hvorefter han spillede på tværs til Marco Aurelio, der med et elegant chip fik bolden over keeperen og i nettet.

I anden halvleg var Fjordbold fortsat ikke sprudlende som til at starte med, men de fik lukket mere ned for gæsterne, der havde vanskeligere ved at komme til afslutninger end i første halvleg.

Mål blev der ikke scoret mange af, og hjemmeholdet tillod sig endda at misse et straffespark undervejs. Men en af kampens store oplevelser var ligesom sidst Brian Mengel – og han fik lidt ro på holdet og hjemmepublikummet med målet til 4-2.

I kampens allersidste minut kom så også Morten Hauglund på scoringslisten, og dermed sluttede det 5-2. Et resultat, der får sejren til at fremstå mere overbevisende end den i virkeligheden var.

Skarphed og koncentration bliver to vigtige fokusområder, når FC Fjordbold spiller igen i den kommende weekend. Der venter nemlig København Futsal, som netop nu indtager 1. pladsen i Liga Øst. København har fortsat ikke tabt, men Fjordbold kan hænge optimismen på det faktum, at den omvendte kamp sluttede 4-4, og hvor Fjordbold i den grad var ovenpå flere gange undervejs.