Vikingerne kommer

Så nærmer tiden sig for året Viking Games – dysten mellem de svenske og danske vikinger

Hvem er Øresunds hurtigste, stærkeste og snedigste vikinger? Hvem gør sig bedst i Dronning Thyras følge og hird i det kommende år? Kom og se den første afdeling af dysten imellem Frederikssund Vikingespil og 3 andre vikingeattraktioner, heraf 2 svenske.
Du kan også selv teste dine egne evner som viking, og der vil være aktiviteter for børnene fra 24. maj kl.11-17 på vikingepladsen.

Historien

Hver sommer rejser Dronning Thyra regionen rundt for at sikre sig den fortsatte støtte hos de fire lokale høvdinger på tværs af Øresund og for at udse sig nye krigere til dronningens højbord og hird.
Dronning Thyras ankomst til de 4 høvdingegårde er en af årets store festdage på gården. Med sig har dronningen et følge af stærke mænd og kvinder fra de fire høvdingegårde, for det er samtidig dagen, hvor de unge vikinger kan vise deres evner frem såvel i snilde som i mod og kampstyrke. På denne dag er området ekstra fint, den bedste mad tages frem og hele området summer af aktivitet og forventning.
Når Dronning Thyra ankommer til høvdingegårdene, fejres det hver gang med en spektakulær kappestrid, hvor vikingerne fra de fire høvdingegårde viser deres færdigheder, og måske vinder de dronningens gunst og bliver optaget i hendes hird.
Det er en festdag, som giver den lokale befolkning en mulighed for at komme nærmere de legendariske vikinger og selv prøve at udfordre vikingerne.

Baggrund

Eventen VikingeGames er udviklet i et samarbejde mellem Øresund Event Center og følgende nøgleaktører fra vikingeområdet:
Ÿ Foteviken Vikingemuseum, Skåne
Ÿ Trelleborgen, Skåne
Ÿ Frederikssund Vikingespil, Frederikssund
Ÿ Vikingeborgen Trelleborg, Slagelse
Ÿ VikingaTider, Skåne
Eventen er tænkt som en tilbagevendende begivenhed, der løbende kan udbygges med større og flere events. Formålet med eventen er at udvikle et tæt samarbejde på tværs af Øresund, der kan skabe opmærksomhed omkring vikingerne i Øresundsregionen, og give familier en god og spektakulær oplevelse i deres region.
Der er fri entre ved eventen i Vikingernes Verden i Frederikssund, og parkering i tilknytning til eventen.
Vikingespillets kiosker er åbne, og der kan købes mad fra grillen.
Dronning Thyra og følget ankommer til Frederikssund kl. 12.00 og drager af igen kl. 17.00.

Publiceret 10 May 2014 07:00