Hjemme hos Din Frisør

Din Frisør holder hovedet oven vande efter stormfloden ved at klippe sin kunder både ude og hjemme

Af
Kristina Schønnemann

frederikssund "Det har været en kæmpe omvæltning, og nu glæder jeg mig bare helt vildt til en helt almindelig, kedelig hverdag," siger Dorte Pedersen, der fik sin frisørsalon på Bruhnsvej oversvømmet under stormfloden. Den hverdag kommer til februar, når Din Frisør åbner i en ny salon på Havnegade. Indtil da klarer hun klip og frisering på en lidt utraditionel vis, nemlig hjemme hos sig selv. "Man blotter sig noget mere, og børnene bor pludselig i en frisørssalon. Den første kunde kom i morges kl. 7.30," smiler hun.

Risikerede sin indtægt

Det var bestemt ikke lige det, hun havde regnet med, da hendes søn og hans kammerat trak i waders for at se skaderne i salonen og for at hente hendes kundebog. "Min idé var først at få ringet til de otte kunder, jeg havde den dag, men så slog det mig: Hvad skal jeg lige sige. Folk de skulle jo klippes, for det var op til jul. Og så tænkte jeg, jamen så må jeg jo tage dem hjem på stuegulvet," siger Dorte Pedersen, der også har kørt hjem til de kunder, der ikke har haft mulighed for at besøge hende i privaten i Græse Bakkeby. Første kunde havde hun selv samme mandag, og mange flere har fulgt siden. Derfor er et stort spejl fra entréen nu sat ned på gulvet foran en frisørstol og med et lille interimistisk rullebord ved siden af. "Det er de faste og loyale kunder, der kommer, og vi bliver mere tætte, ligesom de bedre kan sætte sig ind i min situation, når de kommer her," siger hun og fortsætter: "Hvor andre mistede deres hus, så mistede jeg mit arbejde og min indtægt. Og det er der jo ikke nogen, der kommer og hjælper dig med, selvom man er alenemor med to drenge," siger Dorte Pedersen, der dog ikke er sådan at slå ud.

God opbakning

Efter en arbejdsdage ved frisørstolen startede hun derfor på puslespillet med at ringe til kunder de næste par dage og få omarrangeret aftaler alt efter, hvornår folk kunne komme fra s-toget og til Græse Bakkeby, eller hvis hun selv skulle ud at køre. "Mine drenge har bakket mig op. Den ene har støvsuget efter den sidste kunde, imens den anden vaskede gulv, ligesom de har stået for maden, når det er blevet sent. Så det er gået rigtig fint," fortæller hun. Samtidig med den nye hverdag kørte tankerne om den gamle butik. Først med oprydningen og så med at finde et nyt sted til salonen. Den løsning bliver altså Havnegade, hvor Dorte Pedersens udlejer nu arbejder på den sidste renovering. "Jeg har valgt det, fordi det ligger højt, og det ikke har haft vand, så jeg ikke skal være bange for, at det sker igen." Eneste forskel er nok, at Din Frisør bliver mere synlig i bybilledet - men kunderne forventer hun er de samme som hele tiden. "Det, der gør, at man har lyst til at fortsætte er jo, at man brænder for faget, og at jeg nu ved, at jeg har masser af loyale kunder, der er klar til at flytte med mig."

Publiceret 23 January 2014 11:30

Lokalavisen Frederikssund nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Frederikssund
SENESTE TV