Lockout-penge skal gå til trivsel

Millioner til inklusion og trivsel

Frederikssund De penge, Frederikssund Kommune sparede i lærer-lønninger under forårets lock out, får nu ben at gå på. Opvækst- og uddannelsesudvalget tog nemlig mandag stilling til fordelingen af de 8,6 mio. kroner.

Øget trivsel

Og hovedparten af pengene skal bruges til at øge trivslen i de lokale skoler. Udvalget har øremærket 1,9 millioner til at iværksætte nye initiativer til at tænke læring, trivsel og personlige og sociale kompetencer på en anden måde. En mulighed er ifølge socialdemokraten Kenneth Jensen at skele til True North, som blandt andre Venstres medlemmer af udvalget også har peget på. True North handler netop om at udvikle personlige, faglige og sociale kompetencer hos børn og unge. ”Men True North er kun én af flere metoder til at arbejde med de unges selvtillid, trivsel og læring, og de andre skal vi også have kig på. Derfor har vi sat 1,9 millioner kroner af til formålet,” fortæller Kenneth Jensen.

Penge til inklusion-uddannelse

Udvalget valgte også at afsætte penge til inklusionsindsatsen. Helt præcist blev der afsat to millioner kroner til efteruddannelsen og styrkelse af lærernes kompetencer i forhold til at rumme flere børn med særlige behov i skoleklasserne. ”Det er en udfordring for sig, og det er vigtigt at vi også tager hånd om disse børn der tidligere gik i specialklasser, og ofte er meget skrøbelige. De kræver en særlig indsats, og bliver let mobbeofre. Så det har været vigtigt for os som socialdemokrater ikke at glemme dem, siger Kenneth Jensen. Endelig afsætter udvalget to millioner kroner af lockout-midlerne til at anskaffe tablets til alle lærere i folkeskolen, og 0,2 millioner på at anskaffe e-læringsprogrammer til alle elever og lærere. Og går det som udvalget ønsker, så bliver der i de kommende års budgetter også afsat midler til at anskaffe tablets til alle elever i kommunens skoler. pressemeddelelse

Publiceret 22 August 2013 00:00

SENESTE TV