Ny forening skal puste liv i Frederikssund

Nu skal Frederikssund igen summe af liv, optimisme og gode initiativer. Det mener en gruppe enkeltpersoner som står bag Frederikssund Ny Initiativråd

Det skal være slut med noget der tangerer depressiv stemning af provinsby uden liv.
Fremover skal Frederikssund folde sig ud, blomstre og summe af aktiviteter, liv og gode initiativer. Det mener en gruppe mennesker, som står i spidsen for et nyt netværk, der har fået navnet: Frederikssund Ny Initiativråd.
Her ønsker man at samle de gode initiativer og kræfter med et mål for øje, nemlig at vise, at Frederikssund igen kan være en attraktiv, blomstrende by, og et sted hvor man kan samarbejde om aktiveteter og tiltag på kryds og tværs af forenings,- og erhvervslivet.
"Vi har et fælles mål, og det er at få sat Frederikssund på landkortet. Vores omgivelser alene er tiltrækkende, og vi vil så gerne, at byen igen bliver et levende sted," siger formand for Frederikssund Vikingespil Jesper Wittenburg. Karina K. Hoffmann, indehaver af Link Grafik, havde lagt lokaler til mødet med lokalpressen, og hun var ikke sen til at tage tråden op efter Jesper Wittenburg;
"Vi skal skabe et magnetfelt, så at folk der besøger byen kan mærke den gode energi. Hvis folk mærker, at her er der nogle som står sammen, så giver det god energi. Derfor har vi brug for ildsjæle, nogle som har lyst til at skabe ting på kryds og tværs med udgangspunkt i en vidensbank, hvor der vil være nogle andre mennesker som man ved, at man kan trække på."

Folk brændte for sagen

Aftenen før pressemødet hos Link Grafik havde mere end tyve mennesker været samlet til et informationsmøde, hvor deltagerne spændte vidt fra repræsentanter fra beredskabet, erhvervslivet og kulturlivet, ja selv borgmester Ole Find Jensen havde været til stede.
"Det var dejligt at se, hvordan folk virkelig brændte for sagen, og ideerne fløj gennem luften. Mange blev også siddende efter at mødet var forbi for at snakke videre," fortæller Karina K. Hoffmann begejstret om gårsdagens møde.
På pressemødet stod det klart, at initiativer som en Opera på Tippen, eller et Fjord Athlon var blandt nogle af de ideer som var blevet kastet op i luften på gårsdagens møde.
"Man kan sige, at vi skal være med på sidelinien som en slags fødselshjælpere til at hjælpe med at få de forskellige initiativer ud over rampen. Man skal kunne trække på det netværk, som vi har stablet på benene. På et tidspunkt vil initiativrådet så slippe opgaven og overlade det til gruppen selv," fortalte Michael Tøgersen der er bankdirektør i Handelsbanken.

Ønsker fælles fodslag

Det var i følge Jesper Wittenburg i virkeligheden nok sommerens Europafestival der slog hovedet på sømmet og som gjorde, at man for alvor blev klar over, at der manglede fælles fodslag.
"De gjorde det rigtig godt, men vi kunne jo se, at det sagtens kunne have været bredt bedre ud. Det er ikke en kritik af Europafestivalen, men tilbage i '96 vandt Frederikssund 'Bydysten'. Det var blandt andet på grund af det gode netværk dengang, i dag er der nye folk på nye poster," siger Jesper Wittenburg og understreger dermed, hvorfor det er så vigtigt, at man igen sørger for optimale muligheder for at skabe fælles fodslag i Frederikssund.
På pressemødet slog værterne fast, at både borgmesteren og hos Frederikssund Erhverv har man hilst initiativgruppen velkommen. I Frederikssund Ny Initiativråd ønsker man at være et supplement til Frederikssund Erhverv, og på nogle områder vil initiativrådet endda kunne løfte nogle af de opgaver, som Frederikssund Erhverv ikke selv har mulighed for at løse.
"Det er også vigtigt at pointere, at det ikke handler om at ekskludere nogle. Tværtimod, så ønsker vi at involvere så mange som muligt i initiativrådet. Alle kan være med, der er ikke noget bureaukrati, udover at vi af gode grunde er nødt til at have nogle rammer," fortæller Knud Larsen fra Frederikssund Begravelsesforretning.
Rammerne vil i følge Jesper Wittendorf udmynte sig til et sæt vedtægter og et forretningsudvalg bestående af syv personer som skal fungere som hhv. rådsleder, kasserer, koordinator og fire andre.
Tirsdag den 27. november afholder arbejdsgruppen idemøde, hvor alle er velkomne. Den 5. februar afholder Frederikssund Nyt Initiativråd stiftende generalforsamling.


g.
Fakta

Loget for Frederikssund Ny Initiativråd er lavet af Karina K. Hoffmann fra Link Grafik. Det er lavet med respekt for det gamle initiativråds formand Børge Nagel, og for hans store indsats for byen, derfor har hun valgt at placere et b i logoet.

Publiceret 13 November 2012 12:00

Lokalavisen Frederikssund nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Frederikssund
SENESTE TV