I går spillede børneforestillingen Mørkebarnet. Vedtages budgetforslaget, er der 2,1 millioner kroner på vej til en festival for børneteater i kommunen. Foto: Frederikssund Børneteater

I går spillede børneforestillingen Mørkebarnet. Vedtages budgetforslaget, er der 2,1 millioner kroner på vej til en festival for børneteater i kommunen. Foto: Frederikssund Børneteater

Satser på teaterfestival for børn

I kommunens budgetforslag er der afsat 2 millioner til en børneteaterfestival i 2014

Af
Kristina Schønnemann

frederikssund "Det er et kæmpe stort event. Som en sagde til mig: 'Det er nærmest som at få olympiaden til Danmark'," siger byrådsmedlem fra SF og børneteaterentusiast Grethe Olsen om Teatercentrums Børneteaterfestival. Og at det kan være en god ide at få verdens største børneteaterfestival til Frederikssund, er Grethe Olsen ikke alene om at tænke. På det kommunale budgetforslag for 2013-16, der i øjeblikket er i høring og dermed ikke vedtaget, er der sat 2,1 millioner kommunale kroner af til afholde Børneteaterfestvivalen. Det tyder på en bred opbakning i Byrådet til at få festivalen til Frederikssund.

Hooked på Frederikssund i 2014

Festivalen har siden 1979 gæstet et hav af danske byer. Arrangørerne er Teatercentrum. "Vi er meget hooked på at komme til Frederikssund i 2014," siger Henrik Køhler, leder af Teatercentrum og fortsætter: "Det vil vi, dels fordi vi fra år til år gerne bevæger os mellem Jylland og Sjælland, og dels fordi vi gerne vil besøge, områder vi ikke har været og sætte nogle spor på børnekulturen i området."

Besøger Morsø næste år

I 2013 besøger festivalen Morsø Kommune, og derfor har Teatercentrum Frederikssund som første prioritet i 2014. "Hvis Frederikssund Kommune har bevillingerne til det, så får de festivalen," siger Henrik Køhler. Det er ikke besluttet, om Frederikssund skal være alenearrangør eller dele tjansen med en eller flere nabokommuner. Det beløb, der foreløbigt er sat af i Frederikssund Kommunes budget, svarer nogenlunde til det 2 millioners tilskud, Børneteaterfestivalen fik fra Ringsted og Sorø Kommuner, der var årets værtsbyer.

Publiceret 13 September 2012 00:00

SENESTE TV