Knapt så mange som håbet, har set vikingerne kæmpe på kalvøen. (Foto PR)

Knapt så mange som håbet, har set vikingerne kæmpe på kalvøen. (Foto PR)

Vikingespil gav underskud

Trods stor ros fra publikum udeblev folk fra dette års Vikingespil. Det har resulteret i et underskud for forestillingen på omkring 100.000 kr.

Af
Af Mette B. Sørensen

Omkring 1.000 personer færre end budgeteret med har besøgt vikingespillet i år, det er lig med underskud for det landskendte teaterstykke på kalvøen, fortæller formand for Frederikssund Vikingespil, Jesper Wittenburg.
"Vi havde regnet med 3.000 børn og 9.000 voksne, og der har cirka været 2.000 børn og 9.000 voksne," siger formanden, og fortsætter:
"Vi kommer ud med et lille underskud, men det er ikke sådan, at vi taber alt det, vi vandt sidste år, hvor vi havde et overskud på 550.000 kroner. Det bliver allerhøjest en tredjedel af det, cirka 100.000 kroner,"

Skybrud og sengetider

Ifølge Jesper Wittenburg er det særligt to faktorer, der har været skyld i de tomme sæder: mediernes konstante advarsel om skybrud og dårlig planlægning fra arrangørerne selv.
"De skybrudsvarsler har kostet os nogle tilskuere. Jeg vil gætte på, at det hurtigt bliver til et par tusinde på et par dag. Folk køber jo ikke billet, hvis der er varslet skybrud," siger Jesper Wittenburg, der fortæller at gennemsnittet for antal publikumer til en forestilling ligger på cirka 800 personer.
Det er særligt børn, der har været for få af til årets vikingespil, og grunden til det skal ifølge vikingeformanden findes i planlægningen. Vikingespillet er nemlig i år begyndt at spille, før skolebørnene fik sommerferie, og det har betydet, at mange forældre har ment, at vikingeløjerne sluttede for sent i forhold til sengetiderne, gætter formanden på.
På trods af underskud i kassen, kan Jesper Wittenburg og resten af de frederiksundske vikinger dog glæde sig over utallige roser fra publikum.
"De har været ovenud begejstret," siger Jesper wittenburg.
Han fremhæver instruktør Torben Sekovs fokus på humor samt fremragende skuespilpræstationer fra både hovedrolleindehaverne og statister som opskrift på succesen.

Nyt manus næsten klar

Blandt vikingerne hviler man dog ikke på laurbærbladene, og første udgave af manuskriptet til næste års vikingespil ligger klar allerede til august.
Det er to garvede vikingeentusiaster, der står bag manuskriptet, nemlig Ole Zester, der har været en del af vikingespillet i 15 år og Anne-Marie Jørgensen, der har været med siden 76, og som desuden er forfatter til bogen "Vikingespillene i Frederikssund fra 1952 - 2005".
"Det her er et ekspireiment af de gode, Og vi har ikke nogen plan b. Vi ved at Anne-Marie kan føre pennen, og Ole har alle de finurlige ideer. Jeg synes, det er rigtig fedt, at det er to lokale, der gider det her," siger formanden om manuskriptforfatterne til næste års vikingespil

Publiceret 11 July 2012 11:00

SENESTE TV