Foto: vikingefoto.dk

Foto: vikingefoto.dk

Kokke dystede i nordisk mad

Vikingemaden sydede på vikingepladsen

frederikssund 7 kokkeelever dystede i lørdags på vikingepladsen om at fremstille den bedste tre retters menu, ud fra råvarer, som man mener, eksisterede i vikingetiden. De 7 kokkeelever var delt op i 3 hold, og de havde forinden fået tilsendt en liste over ”tilladte” råvarer. Derudover skulle menuen være en øl menu, da det trods alt var i vikingernes verden. Kokkeeleverne ankom i højt humør kl. 9 om morgen og kl. 17.00 var de klar til at præsentere forretten for dels deres bord af betalende spisegæster, og dels dommerpanelet, der bestod af Torsten wartmann, der er udlært på IMPERIAL, og som i foråret deltog i Master Chef, Flemming Hansen, der er udlært slagter og kok, og som er et kendt ansigt i bybilledet, da han har drevet egen forretning i Frederikssund i mange år, Niels Elberling, der var kommentator under konkurrencen og sidst men ikke mindst, så lagde køkkenchefen fra Bautahøj Kursus- og konferencecenter, Kent Vestergaard, også vejen forbi Valhal. Den 4 dommer, var ifølge Niels Elberling imponeret over de 9 retter, som de blev præsenteret for, og Kent Vestergaard fra Bautahøj gav alle eleverne en kvalificeret feedback på de enkelte retter, inden det blev afsløret hvilket hold, der vandt. Det var både sammensætning og anretning, der blev bedømt. Med et enkelt point foran de andre 2 hold, vandt David Wittenburg og Morten Thyrén den gyldne vikingehjelm. Ideen til konkurrencen kom fra David Wittenburg, da de havde haft nordisk mad som tema på skolen, og det bliver nok ikke sidste gang, at Vikingespillet kaster sig over en kokkekonkurrence som denne, da vikingespillet fra næste år, vil satse mere på den nordiske mad, som koncept. Vindermenuen var: Forret Skindstegt Forel på en bund af frisk spinat, vendt i urtecreme med stegte bøgehatte, friske ærter og brøndkarse Hovedret Saltindbagt kalvemørbrad vendt i glace fra de braiserede rødløg med knoldselleri og pastinak pure. Dessert Rawfood bund af valnødder, hasselnødder, figner og kanel med en creme af skyr, flødeskum og honning og friske brombær og blåbær på toppen

Publiceret 03 July 2012 10:15

SENESTE TV