Efter premieren på vikingespillet, går de medvirkende traditionen tro i fakkeltog til det store Skt. Hans-bål på Kalvøen. Foto: Peter Rahbek

Efter premieren på vikingespillet, går de medvirkende traditionen tro i fakkeltog til det store Skt. Hans-bål på Kalvøen. Foto: Peter Rahbek

Klar til vikinge-premiere

Lørdag aften er der premiere på Holger Harehjerte. Billetsalget halter lidt bagud i forhold til sidste års jubelår

Af
Af Henrik Gregersen

Sidste var det svært at være viking og samtidig holde armene nede.
Trods et gedigent møgvejr en stor del af spille-perioden, endte jubilæums-årets resultat nemlig med masser af gæster, stor opmærksomhed fra hele landet og et pænt overskud.
Nu er tiden så kommet til at følge op på succesen.
Fra lørdag den 23. og to uger frem vil de mere end 150 lokale vikinger igen indtage scenen på Kalvøen med slagsmål, Vølversang og en dramatisk historie.
Det er Jesper Wittenburgs historie om Holger Harehjerte kombineret med et stort anlagt Vikingemarked i dagtimerne i weekenden, der skal trække de mange gæster til Kalvøen.
Noget tyder dog på, at det kan blive svært for vikingerne at nå op på helt samme besøgstal, som sidste år:
?Vi ligger under sidste års billetsalg med ca. 1.200 billetter,? oplyser Camilla Dupont fra Vikingespillet.
Dog har de seneste uger budt på fremgang:
?Vi har kunnet mærke et ryk i billetsalget omkring 1. juni, og særligt da tv-spottene begyndte, og vi krydser fingre for en god sæson. Vi holder modet oppe og beder til vejrguderne om at sende godt vejr de næste 3 uger,? lyder det fra Camilla Dupont.
Samtidig er der ikke noget unaturligt i, at forsalget dykker lidt. Sidst eår var der nemlig på grund af jubilæet og vikingebrylluppet en lind strøm af nyheder fra Vikingespillet, der nåede bredere ud end tidligere.
?Det har vi ikke helt kunnet opnå i år, men vi har været glade for omtalen af maleriauktionen, vikingedysten og overfaldet på Bellevue. Alle 3 events er noget ,vi har været meget stolte af at kunne afvikle ved siden af vikingeprøver og alt det andet, vi skal nå at være færdige med,? lyder det fra Camilla Dupont.

Publiceret 22 June 2012 00:00