Vikinger sælger masser af billetter

Billetsalget til årets vikingespil er det højeste siden midt-halvfemserne

Af
Af Henrik Gregersen

Armene bliver hævet en del på Kalvøen i denne tid. Både for at drikke mjød og fægte løs. Og nu kan de hæve armene lidt højere.
Strategien med at forsøge at 'brande' Vikingespillet ud over Frederikssund Kommunes grænser ser ud til at have virket.
På premiereaftenen af der alene fra Slagelse således op mod 100 tilskuere, der ankom i bus, og de kunne sammen med ca. 1.000 overvære Arnulf Ulveblod.
"Til premieren var der ca. et par hundrede mere end i 2009 og 2010, hvor vi også har haft premiere Skt. Hans. Ser vi bort fra 2006, så har vi normalt ligget på 500-700 til premieren, så det er det højeste antal til en premiere siden midt i 1990'erne," siger Jesper Wittenbrug, formand for vikingespillene.
Og det er ikke kun premieren, der har lokket flere til. De fire første forestillinger har i gennemsnit haft over 1.000 gæster, og der er også udsigt til langt flere tilskuere til de kommende forestillinger:
Der er nemlig solgt 7.000 billetter i forsalg - en stigning på 50 pct..
"Det tror jeg ikke holder hele vejen, men hvis vejret holder, så vil jeg regne med, at vores 'strøgkunder' vil være på samme niveau som det plejer. Det giver så et tilskuertal på omkring 15.000, som svarer til en sigtning på 25-30 pct. Og det er meget tilfredsstillende," erklærer Jesper Wittenburg, som ikke lægger skjul på årsagen til succesen:
"Jeg er sikker på at den nye strategi med mere målrettet PR er helt afgørende for vores foreløbige succes."

Publiceret 28 June 2011 10:00