Friskole kom et skridt tættere på

Godt 40 forældre og børn til stormøde om friskole i Jægerspris

"Friskolen bliver til noget. Inden 1. august 2011 indsender vi en meddelelse om oprettelsen af skolen til Undervisningsministeriet.
Med disse ord fik Lars Just Brinch, slået fast, at der nu helt sikkert er en ny skole på vej til Jægerspris. Han har taget initiativ til at undersøge om der kan oprettes en friskole i Jægerspris.
Det er en arbejdsgruppe på seks mand, der laver det indledende arbejde. Fredag var gruppen kommet så langt, at der kunne indkaldes til stormøde i Kulturhuset Rejsestalden. Her mødte omkring 40 forældre og børn op for at høre om planerne.
Arbejdsgruppen bag projektet lægger vægt på, at det ikke er nok, at den nye friskole skal fokusere på faglighed og tryghed. Den skal også have en sund økonomi. Derfor arbejder man med flere forskellige budgetter:
"Sammen med Dansk Friskoleforening skal vi i banken og præsentere budgetterne, der bygger på henholdsvis 50, 75 og 90 elever. Friskolen vil have et realistisk nulpunkt på omkring 50 elever, men vores mål er 90-100", forklarede Lars Just Brinch.
Budgetterne er blevet set igennem af Dansk Friskoleforening, der samarbejder med arbejdsgruppen om at få friskoleplanerne gjort til virkeligehed.
Den nye friskole håber at kunne etablere sig i Danner Seminarium, der ejes af Kong Frederik VIIs stiftelse. Og stiftelsen er positive over for planerne:
"Vi er utrolig glade for den enorme samarbejdsvilje vi møder hos direktør Niels Sættem fra Stiftelsen," fortalte Sara Strandstoft fra arbejdsgruppen på mødet.
Bygningerne er ideelle, da de rumer undervisningslokaler, værksteder, køkken, fællesrum og sal. Desuden vil der være adgang til stiftelsens gymnastiksal og til omgivelserne omkring Jægerspris Slot.
På stormødet blev det også præciseret, hvilken slags efterskole, der arbejdes mod at blive oprettet:
"Det er vigtigt for os at understrege, at vi er en traditionel friskole. Hverken en eliteskole eller det modsatte. Men en helt almindelig friskole" fortalte Ulla Sohn Christensen og Rikke Brandt på stormødet.
Det blev dog understreget, at forældre, der sender sine børn i friskolen også selv forventes at gøre en indsats i forbindelse med forældresamarbejde. "Skolen er obligatorisk for børnene, men også fra forældrene", blev det påpeget.
Friskolen har nu oprettet en liste, som man kan blev skrevet op til. Det er planen at undervisningen kan starte i august 2012. Det kan ikke blive før, da man skal indsende en ansøgning til Undervisningsministeret et år før man begynder. Det er den ansøgning, der nu er på vej.
Man kan læse mere om arbejdet med at etablere den nye friskole på www.nyfriskole.dk

Her, hvor der tidligere var Danner Seminarium, vil arbejdsgruppen gerne etablere en friskole i Jægerspris. Stiftelsen, der ejer bygningerne er positiv over for planerne.

Her, hvor der tidligere var Danner Seminarium, vil arbejdsgruppen gerne etablere en friskole i Jægerspris. Stiftelsen, der ejer bygningerne er positiv over for planerne.

Publiceret 16 February 2011 08:00

SENESTE TV