Seminarium skal blive til friskole

Forældre arbejder på at åbne en friskole i det tidligere Danner Seminarium i Jægerspris

Der er udsigt til at der igen kommer til at gå lærere på det tidligere Danner Seminarium i Jægerspris. Denne gang vil der dog være tale om uddannede lærere, der underviser. En gruppe forældre har nemlig udset sig Danner Seminarum som rammerne for en ny friskole.
Arbejdsgruppen for friskolen præsenterer sine planer på et møde i Kulturhuset Rejsestalden på fredag mellem klokken 17 og 18.

Idemanden til friskolen er Lars Just Brinch, der selv har børn, der nærmer sig skolealderen, Derfor begyndte han at lede efter lokale alternativer til folkeskolen, men fandt ikke nogen. Så gik han i gang med at undersøge mulighederne for at oprette en friskole. Han har også siden fået andre forældre med på ideen, så der er nu er en aktiv arbejdsgruppe.

"Det er ikke fordi vi er utilfredse med de lokale folkeskoler," understreger Lars Just Brinch. Han har heller ikke planer om at friskolen skal have hverken en pædagogisk, religiøs eller politisk ideologi. Han ville dog godt have et alternativ til den traditionelle undervisning.

Ambitionen er, i følge arbejdsgruppen, at skabe en skole, der bygger på sunde værdier, både socialt, pædagogisk og læringsmæssigt.
"Skolen skal være en sund, bæredygtig og veldrevet skole. Både skolemæssigt og økonomisk," siger Lars Just Brinch.
Det er intentionerne at bruge den smukke natur, der omgiver Jægerspris i form af skov og strand. Og også kulturskattene lige uden for døren skal udnyttes til fulde, påpeges det.

Lars Just Brinch håber at friskolen vil være interessant for forældre i Jægerspris og den nærmeste omegn. Og for den sags skyld også i Frederikssund. På lang sigt håber han at skolen kan få et elevtal på mellem 75 og 90 elever. I første omgang skønner han at man skal starte med mellem 40 og 50 elever for at tingene kan hænge sammen økonomisk.

Alle økonomiske detaljer er ikke på plads, men tingene ser foreløbigt fornuftige ud, fortæller Lars Just Brinch. Arbejdsgruppen vurderer at forældrebetalingen vil komme til at ligge på mellem 1600 og 1700 kroner pr. måned for skole og SFO.

Når man opretter en friskole skal man sende en ansøgning til Undervisningsministeriet et år før skolestart. Derfor kan Jægerspris Friskole først starte undervisningen i august 2012.

I mellemtiden er der en del ting, der skal ligge fast. For eksempel et regelsæt for skolen. Det er planen friskolen skal blive en selvejende institution med en valgt bestyrelse, der der ansvaret for økonomi, drift og den pædagogiske linje.

Lige nu er planerne kommet så langt at arbejdsgruppen er ved at danne en støtteforening, hvor man passivt kan støtte det nye initiativ. Der er stadig også plads til aktive i arbejdsgruppen, fortæller Lars Just Brinch

Jægerspris Friskole har oprettet hjemmesiden http://www.nyfriskole.dk, hvor man kan læse mere om skoleplanerne.

Publiceret 04 February 2011 11:00

SENESTE TV