400 gik og løb i kræft-kamp

Stafet for Livet kombinerede velgørenhed med masser af tilbagelagte kilometer

Slangerup Resultatet er mandag formiddag endnu ikke gjort op.

Men mon ikke et par af deltagerne - eller flere - døjet lidt med ømme ben efter weekendens Stafet for Livet, hvor deltagerne på forskellige hold i 24 gik og løb for livet; for hver tilbagelagt omgang røg der nemlig ekstra penge i kassen til kampen mod kræft.

Ifølge arrangørerne tilbagelagde de 401 deltagere 13926 runder i år, svarende til mere end 10.000 tilbagelagte kilometer.

Indtægterne fra løbet stammer fra sponsorindtægter, hvor enten de enkelte deltagere eller holdene får et beløb pr. omgang, de hver især tilbagelægger.

Også ballet-børnene fra den lokale idrætsklub lagde tid og kræfter i at gøre Stafet for Livet til en god oplevelse. Der var masser af klapsalver til dem, da de indtog græsset foran scenen.

Også ballet-børnene fra den lokale idrætsklub lagde tid og kræfter i at gøre Stafet for Livet til en god oplevelse. Der var masser af klapsalver til dem, da de indtog græsset foran scenen.

Klik. For hver omgang trykker deltagerne på en omgangstæller, så man har styr på antallet af omgange for hvert hold.

Klik. For hver omgang trykker deltagerne på en omgangstæller, så man har styr på antallet af omgange for hvert hold.

Traditionen tro var det de 30 tilmeldte fightere, der gik forrest, da stafetten blev skudt i gang

Traditionen tro var det de 30 tilmeldte fightere, der gik forrest, da stafetten blev skudt i gang Foto: byrd/Bjørn Nielsen

Foto: byrd/Bjørn Nielsen

Stafet for Livet er præget hygge - men med en alvor, man ikke helt slipper, når fighterne i gule t-shirts er blevet hædret.

Stafet for Livet er præget hygge - men med en alvor, man ikke helt slipper, når fighterne i gule t-shirts er blevet hædret. Foto: byrd/Bjørn Nielsen

Publiceret 19 August 2019 10:49

DEBAT: Træer skal redde klimaet – i Frederikssund fælder man dem!

DEBAT Klimaudfordringen er en af vor tids største problemstillinger, og mere skov på jordkloden vil i fremtiden spille en væsentlig rolle for reduceringen af CO2.

2015, 2016, 2017 og 2018 er som de varmeste år målt nogensinde en direkte konsekvens af klimaforandringerne og kræver handling. CO2-udledningen må reduceres og CO2 trækkes ud af luften ved bevaring og nyplantning af skov, da skove er det mest effektive middel til at opsuge drivhusgasser.

FN anbefaler, at der plantes mere skov i verden for at opsamle CO2, så skov spiller en nøglerolle, hvis globale klimamål skal nås.

Herhjemme kulminerer kampagnen ”Plant et træ” med et tv-show lørdag d. 14/9 2019, hvor målet er at plante 1 million træer i Danmark.Danmark er et af de lande i Europa, som har relativt mindst skov. Med kun 14% er det af særligt stor vigtighed, at eksisterende skov i Danmark bevares, og ny skov etableres. Det forekommer derfor paradoksalt, at Frederikssund Kommune tillader fældning af skoven ved Thorstedlund for at give plads til højhusbyggeri, mens resten af Danmark og andre lande går i modsat retning.

I årevis har man i Frederikssund fældet træer med hård hånd, så der i dag er væsentlig mindre skovvækst tilbage end tidligere, uagtet at netop natur er trækplaster for tilflyttere, som man angler så meget efter.

Det er ingen kunst at ødelægge naturen og opføre betonmastodonter pga. kortsigtede økonomiske hensyn.

Det er derimod en kunst at bevare naturen for eftertiden, så jeg skal bede Byrådet se med alvor på fældning af skoven ved Thorstedlund og understrege, at den er uigenkaldelig! Et gabende grimt ar i fjordskråningen fyldt ud af betonbyggeri vil for evigt stå som en skamstøtte over beslutningstagerne i kommunen.

Lad såvel skov som dyreliv på Thorstedlund leve!