Børn og voksne trampede i pedalerne for en god sag

Sammen med Team Rynkeby sled lokale sig igennem en times cykelløb for at samle penge ind til Børnecancerfonden

slangerup Op mod 400 ryttere var på plads, da Slangerup for femte gang lagde gader og stræder til Tour de Slangerup, hvor deltagergebyr og sponsorater er med til at sikre en god pose penge til Børnecancerfonden.

Dermed var der på forhånd udsigt til cirka 70.000 kroner til det gode formål.

Og vanen tro var det både store og små, børn og ældre, der hoppede på jernhesten for at støte den gode sag.

Stor indsats fra elever

I år har løbet været noget ganske særligt for eleverne fra 7. klasse på Kingoskolen noget helt særligt.

Klassen har nemlig et valgfag kaldet Innovation og Entreprenørskab, hvor de har valgt Tour de Slangerup som projekt.

Overordnet betyder det, at eleverne har taget del i planlægning, beslutningstagen og eksekvering på samme niveau som styregruppen (lokale erhvervsfolk fra Slangerup samt deltagere fra Team Rynkeby København), og dette indgår som en del af deres undervisning. Eventet betyder meget for eleverne at tage del i, da de, ud over at lære om innovation og entreprenørskab i praksis, får mulighed for direkte at tage del i indsamlingen af penge til andre børn, som er blevet ramt af kræft.

Eleverne har fra start i planlægningen af eventet været idérige og bl.a. kommet op med en idé om at udvide eventet fra at have to cykelruter (hurtigruten og familieruten) til nu også have en gå-rute. Dette med henblik på at øge muligheden for, at alle har mulighed for at deltage – også selvom man måske ikke er så komfortabel på en cykel.

Team Rynkeby København har derfor fået lavet cykeltrøjer til eleverne med sloganet ”Børn hjælper børn”, som de kan benytte i deres promovering af eventet – og selvfølgelig også når de selv skal cykle runder til Tour de Slangerup.

Derudover har Team Rynkeby København tilbudt eleverne at de kan cykle forrest sammen med Børnecancerfondens ansatte og repræsentanter fra Rådhuspladsen til Rigshospitalet, når startskuddet til dette års Paris tur lyder d. 29 juni 2019.

Publiceret 24 May 2019 11:15

SENESTE TV

Barok i kirken

Onsdag den 3. juli lyder der velklingende barokmusik, som kan nydes i de helt rigtige omgivelser under Skibby Kirkes store hvælv, der gengiver stemningen og atmosfæren i musikken helt tæt på publikum.

Koncerten begynder klokken kl. 19.30, og du kan høre et helt nyt program med Bachs berømte Dobbeltkoncert for fløjte, barokviolin og cembalo, Vivaldis koncert "L'estro armonico” – Den harmoniske have, Couperins "Le Tic Toc Choc" – Vækkeuret, der løb løbsk! og ikke nok med det - Daquins "Le coucou" Gøgen, der ikke ville holde op med at kukke!

Programmet spilles af den italienske barokviolinist Roberto Falcone, fløjtenisten Mogens Friis og den svenske cembalist Anders Danman. Alle tre musikere er af international klasse med omfattende koncertvirksomhed både i Skandinavien og det øvrige Europa.