5. jni 2018. Solskin, jazzmusik, hygge og politiske taler trak masser af mennesker til Grundlovs-arrangementet på Metalskolen i Jørlunde sidste år. I år bliver statsminister Lars Løkke Rasmussen hovetaler

5. jni 2018. Solskin, jazzmusik, hygge og politiske taler trak masser af mennesker til Grundlovs-arrangementet på Metalskolen i Jørlunde sidste år. I år bliver statsminister Lars Løkke Rasmussen hovetaler

Statsminister og toppolitikere gæster Jørlunde

Grundlovsdag på Metalskolen i Jørlunde bliver med deltagelse af den absolutte poltiske top fra begge sider i Folketinget

Da Metalskolen i 2018 lagde scene til en række af landets fremmeste politikeres Grundlovstaler blev der fra flere sider advaret om splittelsen i samfundet.

Dét emne er næppe blevet mindre aktuelt op til en valgkamp, hvor ikke bare de traditionelle partiers holdninger kridtes skarpt op, men hvor også Rasmus Paludans parti 'Stram Kurs' og de voldelige modsvar fra hans modstandere har præget dagsordenen.

Dermed kan splittelsen i samfundet og demokratiets krise meget vel igen blive et omdrejningspunkt, når der bages snobrød, drikkes fadøl oghygges på tværs af politiske skel med Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), som dagens mest prominente taler.

Han får selskab af hele tre eks-ministre fra den tidligere S-SF-R-regering; partiformand Pia Olsen Dyhr (SF), folketingsmedlem Martin Lidegaard (R) og folketingsmedlem Morten Bødskov (S).

Traditionen tro indledes dagen med fælles morgenmad klokken 9:00, hvorpå talerne går i gang. Sideløbende vil der for børnene være hestevognskørsel, snobrødsbagning, hoppeborg og besøg af Emil og Kåre fra Store Nørd, mens Blå Mandag Jazzband traditionen tro sørger for underholdningen for de lidt ældre.

Publiceret 01 May 2019 00:00

DEBAT: Træer skal redde klimaet – i Frederikssund fælder man dem!

DEBAT Klimaudfordringen er en af vor tids største problemstillinger, og mere skov på jordkloden vil i fremtiden spille en væsentlig rolle for reduceringen af CO2.

2015, 2016, 2017 og 2018 er som de varmeste år målt nogensinde en direkte konsekvens af klimaforandringerne og kræver handling. CO2-udledningen må reduceres og CO2 trækkes ud af luften ved bevaring og nyplantning af skov, da skove er det mest effektive middel til at opsuge drivhusgasser.

FN anbefaler, at der plantes mere skov i verden for at opsamle CO2, så skov spiller en nøglerolle, hvis globale klimamål skal nås.

Herhjemme kulminerer kampagnen ”Plant et træ” med et tv-show lørdag d. 14/9 2019, hvor målet er at plante 1 million træer i Danmark.Danmark er et af de lande i Europa, som har relativt mindst skov. Med kun 14% er det af særligt stor vigtighed, at eksisterende skov i Danmark bevares, og ny skov etableres. Det forekommer derfor paradoksalt, at Frederikssund Kommune tillader fældning af skoven ved Thorstedlund for at give plads til højhusbyggeri, mens resten af Danmark og andre lande går i modsat retning.

I årevis har man i Frederikssund fældet træer med hård hånd, så der i dag er væsentlig mindre skovvækst tilbage end tidligere, uagtet at netop natur er trækplaster for tilflyttere, som man angler så meget efter.

Det er ingen kunst at ødelægge naturen og opføre betonmastodonter pga. kortsigtede økonomiske hensyn.

Det er derimod en kunst at bevare naturen for eftertiden, så jeg skal bede Byrådet se med alvor på fældning af skoven ved Thorstedlund og understrege, at den er uigenkaldelig! Et gabende grimt ar i fjordskråningen fyldt ud af betonbyggeri vil for evigt stå som en skamstøtte over beslutningstagerne i kommunen.

Lad såvel skov som dyreliv på Thorstedlund leve!