5. jni 2018. Solskin, jazzmusik, hygge og politiske taler trak masser af mennesker til Grundlovs-arrangementet på Metalskolen i Jørlunde sidste år. I år bliver statsminister Lars Løkke Rasmussen hovetaler

5. jni 2018. Solskin, jazzmusik, hygge og politiske taler trak masser af mennesker til Grundlovs-arrangementet på Metalskolen i Jørlunde sidste år. I år bliver statsminister Lars Løkke Rasmussen hovetaler

Statsminister og toppolitikere gæster Jørlunde

Grundlovsdag på Metalskolen i Jørlunde bliver med deltagelse af den absolutte poltiske top fra begge sider i Folketinget

Da Metalskolen i 2018 lagde scene til en række af landets fremmeste politikeres Grundlovstaler blev der fra flere sider advaret om splittelsen i samfundet.

Dét emne er næppe blevet mindre aktuelt op til en valgkamp, hvor ikke bare de traditionelle partiers holdninger kridtes skarpt op, men hvor også Rasmus Paludans parti 'Stram Kurs' og de voldelige modsvar fra hans modstandere har præget dagsordenen.

Dermed kan splittelsen i samfundet og demokratiets krise meget vel igen blive et omdrejningspunkt, når der bages snobrød, drikkes fadøl oghygges på tværs af politiske skel med Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), som dagens mest prominente taler.

Han får selskab af hele tre eks-ministre fra den tidligere S-SF-R-regering; partiformand Pia Olsen Dyhr (SF), folketingsmedlem Martin Lidegaard (R) og folketingsmedlem Morten Bødskov (S).

Traditionen tro indledes dagen med fælles morgenmad klokken 9:00, hvorpå talerne går i gang. Sideløbende vil der for børnene være hestevognskørsel, snobrødsbagning, hoppeborg og besøg af Emil og Kåre fra Store Nørd, mens Blå Mandag Jazzband traditionen tro sørger for underholdningen for de lidt ældre.

Publiceret 01 May 2019 00:00

SENESTE TV

Barok i kirken

Onsdag den 3. juli lyder der velklingende barokmusik, som kan nydes i de helt rigtige omgivelser under Skibby Kirkes store hvælv, der gengiver stemningen og atmosfæren i musikken helt tæt på publikum.

Koncerten begynder klokken kl. 19.30, og du kan høre et helt nyt program med Bachs berømte Dobbeltkoncert for fløjte, barokviolin og cembalo, Vivaldis koncert "L'estro armonico” – Den harmoniske have, Couperins "Le Tic Toc Choc" – Vækkeuret, der løb løbsk! og ikke nok med det - Daquins "Le coucou" Gøgen, der ikke ville holde op med at kukke!

Programmet spilles af den italienske barokviolinist Roberto Falcone, fløjtenisten Mogens Friis og den svenske cembalist Anders Danman. Alle tre musikere er af international klasse med omfattende koncertvirksomhed både i Skandinavien og det øvrige Europa.