Temafoto

Den absolutte elite i U-13 spiller DM-finale i Slangerup. Men det store arrangement finder afvikles flere steder i området i den kommende weekend.

DM for ungdomshold er tilbage i kommunen

Landets bedste U-13-spillere i badminton dyster om DM for hold.

Der er garanteret underholdning i verdensklasse og god stemning, når næsten 400 af Danmarks bedste ungdomsbadmintonspillere fra mere end 70 forskellige danske badmintonklubber tørner sammen ved Danmarks Mesterskaberne for U13 ungdomshold (DMU).

Der skal kæmpes om medaljer og trofæer i Slangerup, Frederikssund og Lynge både lørdag og søndag den 13.- 14. april 2019.

Eliteholdene (4+3), som blandt andet omfatter ungdomsspillere fra nogle af de største badmintonklubber i Danmark som f.eks. Højbjerg, Odense, Lyngby og Solrød Strand, skal spille alle deres kampe i Slangerup Idræts- og Kulturcenter begge dage.

Udover et solidt samarbejde mellem Badminton Danmark og DGI Badminton, står ca. 60 frivillige fra Frederiksværk, Slangerup og Lynge badmintonklubber sammen om alle de praktiske foranstaltninger, det kræver at organisere overnatning, forplejning og afvikling af DMU.

”At DMU for U13 hold igen afvikles Nordsjælland er resultatet af et tæt og målrettet samarbejde mellem ildsjæle fra Slangerup Badmintonklub og Frederiksværk Badmintonklub, og sidste år beviste vi, at vi er i stand til at gennemfører et så stort nationalt arrangement. Vi glæder os meget til at se hallerne i Frederikssund, Slangerup og Lynge fyldt med både spillere, ledere og tilskuere til en weekend med mange spændende og flotte badmintonkampe. I år har Slangerup Badmintonklub selv et hold, som har kvalificeret sig til DMU, og vi håber selvfølgelig, at de kan være med blandt medaljetagerne”, siger Michael Stehr ungdomsformand i Slangerup Badmintonklub.

Alle kampe er åbne for tilskuere og der er gratis adgang i alle hallerne.

Publiceret 11 April 2019 09:43

DEBAT: Træer skal redde klimaet – i Frederikssund fælder man dem!

DEBAT Klimaudfordringen er en af vor tids største problemstillinger, og mere skov på jordkloden vil i fremtiden spille en væsentlig rolle for reduceringen af CO2.

2015, 2016, 2017 og 2018 er som de varmeste år målt nogensinde en direkte konsekvens af klimaforandringerne og kræver handling. CO2-udledningen må reduceres og CO2 trækkes ud af luften ved bevaring og nyplantning af skov, da skove er det mest effektive middel til at opsuge drivhusgasser.

FN anbefaler, at der plantes mere skov i verden for at opsamle CO2, så skov spiller en nøglerolle, hvis globale klimamål skal nås.

Herhjemme kulminerer kampagnen ”Plant et træ” med et tv-show lørdag d. 14/9 2019, hvor målet er at plante 1 million træer i Danmark.Danmark er et af de lande i Europa, som har relativt mindst skov. Med kun 14% er det af særligt stor vigtighed, at eksisterende skov i Danmark bevares, og ny skov etableres. Det forekommer derfor paradoksalt, at Frederikssund Kommune tillader fældning af skoven ved Thorstedlund for at give plads til højhusbyggeri, mens resten af Danmark og andre lande går i modsat retning.

I årevis har man i Frederikssund fældet træer med hård hånd, så der i dag er væsentlig mindre skovvækst tilbage end tidligere, uagtet at netop natur er trækplaster for tilflyttere, som man angler så meget efter.

Det er ingen kunst at ødelægge naturen og opføre betonmastodonter pga. kortsigtede økonomiske hensyn.

Det er derimod en kunst at bevare naturen for eftertiden, så jeg skal bede Byrådet se med alvor på fældning af skoven ved Thorstedlund og understrege, at den er uigenkaldelig! Et gabende grimt ar i fjordskråningen fyldt ud af betonbyggeri vil for evigt stå som en skamstøtte over beslutningstagerne i kommunen.

Lad såvel skov som dyreliv på Thorstedlund leve!