Dobbelt guld til Slangerup-pige i Tyskland: Sandra fejer modstand til side

Sandra Mia Jensen høster masser af medaljer i kampsporten Ju-Jutsu

Af
Henrik Gregersen

slangerup Det kan godt være, modstanderne både er ældre, tungere og har et lidt mørkere bælte, end Sandra Mia Jensen fra Slangerup.

Men når de forlader gulvet efter en fight, er det næsten stensikkert med et nederlag i bagagen.

For pigen kan placere et rent spark til kæben hurtigere end de fleste.

Og det får modstanderne at mærke:

"Jeg kan godt lide selve kampen. Når man rammer rigtigt, er det en god følelse," konstaterer hun:

"Det begyndte egentlig med, at jeg gik til selvforsvar, hvor vi sluttede af med ti minutters kamp. Det fangede mig at kunne måle mig i forhold til de andre, og se hvordan jeg rykkede mig." fortæller hun.

Så et år efter, at hun var begyndt at gå til selvforsvar som otte-årig, begyndte hun at komme til stævner, hvor det hurtigt stod klart, at hun kan noget, få mestrer; bevare roen, selv om adrenalinen punmper rundt i kroppen.

"Der er masser af steder, hvor man træner Ju-Jutsu. Men de fleste steder har man fokus på gradueringerne og ikke kampene. Så når hun står overfor én med et højere bælte, så har hun en fordel fordi det hele tiden har været dét, hun fokuserer på. Hun ved, hvad det handler om," supplerer Sandras far, Torben Jensen.

For nyligt sikrede Sandra sig dobbelt DM-guld i kampsporten. Ved mesterskaberne i Ribe stillede hun op i en aldersklasse over sin egen - og i to forskellige vægtklasser.

Weekenden efter var hun igen i aktion. Denn gang i Hamburg, hvor hun mødte modstandere op til 16 år, og også her i både sin egen og en højere vægtklasse.

Også her kunne hun returnere med to guldmedaljer.

Og det skulle gerne fortsætte sådan, hvis det står til Sandra Mia Jensen, der foruden tre ugentlige træningssessioner styrketræner dagligt og en gang om måneden deltager i landsholdssamlinger:

"Jeg vil gerne vinde World Games. Ju-Jutsu er ikke stort nok til at være en sport ved OL, så World Games er det største, man kan opnå, og jeg er klar til at ofre det, der skal til," yder det smilende men sikkert.

Publiceret 13 February 2019 11:57

SENESTE TV

Barok i kirken

Onsdag den 3. juli lyder der velklingende barokmusik, som kan nydes i de helt rigtige omgivelser under Skibby Kirkes store hvælv, der gengiver stemningen og atmosfæren i musikken helt tæt på publikum.

Koncerten begynder klokken kl. 19.30, og du kan høre et helt nyt program med Bachs berømte Dobbeltkoncert for fløjte, barokviolin og cembalo, Vivaldis koncert "L'estro armonico” – Den harmoniske have, Couperins "Le Tic Toc Choc" – Vækkeuret, der løb løbsk! og ikke nok med det - Daquins "Le coucou" Gøgen, der ikke ville holde op med at kukke!

Programmet spilles af den italienske barokviolinist Roberto Falcone, fløjtenisten Mogens Friis og den svenske cembalist Anders Danman. Alle tre musikere er af international klasse med omfattende koncertvirksomhed både i Skandinavien og det øvrige Europa.