Dobbelt guld til Slangerup-pige i Tyskland: Sandra fejer modstand til side

Sandra Mia Jensen høster masser af medaljer i kampsporten Ju-Jutsu

Af
Henrik Gregersen

slangerup Det kan godt være, modstanderne både er ældre, tungere og har et lidt mørkere bælte, end Sandra Mia Jensen fra Slangerup.

Men når de forlader gulvet efter en fight, er det næsten stensikkert med et nederlag i bagagen.

For pigen kan placere et rent spark til kæben hurtigere end de fleste.

Og det får modstanderne at mærke:

"Jeg kan godt lide selve kampen. Når man rammer rigtigt, er det en god følelse," konstaterer hun:

"Det begyndte egentlig med, at jeg gik til selvforsvar, hvor vi sluttede af med ti minutters kamp. Det fangede mig at kunne måle mig i forhold til de andre, og se hvordan jeg rykkede mig." fortæller hun.

Så et år efter, at hun var begyndt at gå til selvforsvar som otte-årig, begyndte hun at komme til stævner, hvor det hurtigt stod klart, at hun kan noget, få mestrer; bevare roen, selv om adrenalinen punmper rundt i kroppen.

"Der er masser af steder, hvor man træner Ju-Jutsu. Men de fleste steder har man fokus på gradueringerne og ikke kampene. Så når hun står overfor én med et højere bælte, så har hun en fordel fordi det hele tiden har været dét, hun fokuserer på. Hun ved, hvad det handler om," supplerer Sandras far, Torben Jensen.

For nyligt sikrede Sandra sig dobbelt DM-guld i kampsporten. Ved mesterskaberne i Ribe stillede hun op i en aldersklasse over sin egen - og i to forskellige vægtklasser.

Weekenden efter var hun igen i aktion. Denn gang i Hamburg, hvor hun mødte modstandere op til 16 år, og også her i både sin egen og en højere vægtklasse.

Også her kunne hun returnere med to guldmedaljer.

Og det skulle gerne fortsætte sådan, hvis det står til Sandra Mia Jensen, der foruden tre ugentlige træningssessioner styrketræner dagligt og en gang om måneden deltager i landsholdssamlinger:

"Jeg vil gerne vinde World Games. Ju-Jutsu er ikke stort nok til at være en sport ved OL, så World Games er det største, man kan opnå, og jeg er klar til at ofre det, der skal til," yder det smilende men sikkert.

Publiceret 13 February 2019 11:57

DEBAT: Træer skal redde klimaet – i Frederikssund fælder man dem!

DEBAT Klimaudfordringen er en af vor tids største problemstillinger, og mere skov på jordkloden vil i fremtiden spille en væsentlig rolle for reduceringen af CO2.

2015, 2016, 2017 og 2018 er som de varmeste år målt nogensinde en direkte konsekvens af klimaforandringerne og kræver handling. CO2-udledningen må reduceres og CO2 trækkes ud af luften ved bevaring og nyplantning af skov, da skove er det mest effektive middel til at opsuge drivhusgasser.

FN anbefaler, at der plantes mere skov i verden for at opsamle CO2, så skov spiller en nøglerolle, hvis globale klimamål skal nås.

Herhjemme kulminerer kampagnen ”Plant et træ” med et tv-show lørdag d. 14/9 2019, hvor målet er at plante 1 million træer i Danmark.Danmark er et af de lande i Europa, som har relativt mindst skov. Med kun 14% er det af særligt stor vigtighed, at eksisterende skov i Danmark bevares, og ny skov etableres. Det forekommer derfor paradoksalt, at Frederikssund Kommune tillader fældning af skoven ved Thorstedlund for at give plads til højhusbyggeri, mens resten af Danmark og andre lande går i modsat retning.

I årevis har man i Frederikssund fældet træer med hård hånd, så der i dag er væsentlig mindre skovvækst tilbage end tidligere, uagtet at netop natur er trækplaster for tilflyttere, som man angler så meget efter.

Det er ingen kunst at ødelægge naturen og opføre betonmastodonter pga. kortsigtede økonomiske hensyn.

Det er derimod en kunst at bevare naturen for eftertiden, så jeg skal bede Byrådet se med alvor på fældning af skoven ved Thorstedlund og understrege, at den er uigenkaldelig! Et gabende grimt ar i fjordskråningen fyldt ud af betonbyggeri vil for evigt stå som en skamstøtte over beslutningstagerne i kommunen.

Lad såvel skov som dyreliv på Thorstedlund leve!