Metalskolen er lokalt især kendt for sine velbesøgte Grundlovsarrangementer. Men det er også et velrenommeret kursus- og konferencecenter.

Metalskolen er lokalt især kendt for sine velbesøgte Grundlovsarrangementer. Men det er også et velrenommeret kursus- og konferencecenter.

50-års jubilaren Metalskolen forbereder sig til fremtiden

Mindre revolution på vej på fagbevægelsens kursuscenter

Af
Jakob Markert

2018 var året, hvor Metalskolen i Jørlunde kunne fejre sit 50-års jubilæum. Da jubilæet blev fejret tilbage i marts, gav det samtidig direktør Morten Madsen en mulighed for både at kigge tilbage og fremad.

”Vi har haft et rigtig godt år, hvor der har været fuldt tryk på vores uddannelsessystem, og det også har set rigtig fint ud i forhold til eksterne gæster. Derudover har vi brugt meget af året på at planlægge frem mod 2019,” fortæller han.

For selvom det går godt, så Metalskolen nu på vej ind i en ny fase. Fra 2019 og frem mod 2020 skal bygningen nemlig gennemgå en større renovation, hvor alle værelser skal fornyes og læringsrummene laves om.

”Selvom Metalskolen er flot vedligeholdt, så er den altså blevet 50 år gammel. Derfor trænger badeværelserne bl.a. til at blive udskiftet. Derudover vil en del af renovation også have fokus på energi, da vi gerne vil være endnu grønnere”, siger Morten Madsen og fortsætter:

”Samtidig vil vi også gerne skabe en moderne ramme om Metalskolen som et sted, hvor man både kan lære noget, skabe nye relationer og få fornemmelsen af, at være en del af et stærkt fællesskab,” siger han.

Fra klasserum til læringsmiljøer

Netop derfor skal klasserummene efter renovationen ikke bare ligne klassiske undervisningslokaler, som man kender det fra Folkeskolen, men i stedet laves om til læringsmiljøer med plads til at arbejde i grupper og ud fra andre læringsprincipper.

”Målet er at komme til at fremstå som et endnu mere moderne og attraktivt uddannelses- og konferencested, når den nye Metalskole står færdig,” siger Morten Madsen og kommer så ind på planerne for 2019:

”Selvom vi har åbent og allerede har en høj belægning i 2019, så er det klart, at året kommer til at bære præg af ombygningen, hvor der skal gives plads til arbejdet,” siger han.

Publiceret 01 January 2019 00:00

SENESTE TV

Barok i kirken

Onsdag den 3. juli lyder der velklingende barokmusik, som kan nydes i de helt rigtige omgivelser under Skibby Kirkes store hvælv, der gengiver stemningen og atmosfæren i musikken helt tæt på publikum.

Koncerten begynder klokken kl. 19.30, og du kan høre et helt nyt program med Bachs berømte Dobbeltkoncert for fløjte, barokviolin og cembalo, Vivaldis koncert "L'estro armonico” – Den harmoniske have, Couperins "Le Tic Toc Choc" – Vækkeuret, der løb løbsk! og ikke nok med det - Daquins "Le coucou" Gøgen, der ikke ville holde op med at kukke!

Programmet spilles af den italienske barokviolinist Roberto Falcone, fløjtenisten Mogens Friis og den svenske cembalist Anders Danman. Alle tre musikere er af international klasse med omfattende koncertvirksomhed både i Skandinavien og det øvrige Europa.