Natteravnene er tilbage i Slangerup

Efter gentagne forsøg er det lykkedes at etablere Natteravnene i Slangerup. Natteravnene håber hermed at kunne nedbringe en del af den uro, der er i Slangerup.
Studier fra andre byer har vist, at uroen om natten bliver reduceret med op til 50 procent, når Natteravnene begynder at patruljere i gaderne, og det er netop på den baggrund, at en række lokale forældre har etableret
Natteravnene i Slangerup. For at markere det, holder Natteravnene fredag 16. juni en indvielse af deres lokale (den gamle ventesal i Slangerup). Her vil også nogle af forældrene og sponsorerne blive præsenteret.

Fakta om Natteravnene

Danmark fik sine første natteravne i 1998. Konceptet er udviklet på basis af mange års erfaringer fra Sverige og Norge. Det bygger på et samarbejde mellem frivillige, private og det offentlige. Natteravnenes motto lyder: Din indsats gør en forskel. Indsatsen består i at gå ture på tre til fire timer i det offentlige rum sammen med to andre ansvarlige voksne fem-seks gange årligt. al

Publiceret 15 June 2017 12:00

Lokalavisen Frederikssund nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Frederikssund
SENESTE TV

Færgegården skruer tiden tilbage på Blå Nat

Rekreation, romancer og roulader - Frederikssund Museum, Færgegården, skruer tiden tilbage til 1960’ernes Danmark, når Jægerspris Hovedgade ’går i blåt’ den 1. juni. 1960’erne er et årti, som vi både kender som de glade tressere og en turbulent tid. Det er en tid med højkonjunktur, der bl.a. betyder en udflytning fra storbyen, kvindernes indtog på arbejdsmarkedet og mere rum til fritid, ferie og tilkøb af efterkrigstidens goder såsom bil, køleskab og tv. Det sætter sit præg på Danmarkskortet, hvor parcelhusene skyder op i forstæderne, mens sommerhusene bliver yndede tilflugtsmål. Den nye livstil sætter også præg på madkulturen, hvor kvinderne får mindre tid i køkkenet. Det betyder en drejning væk fra det sparsommelige og tidskrævende – og en helt ny bølge båret af overskud og interesse. 60’ere er dog også en tid med markører som rock’n’roll, sociale protester og et trykket politisk klima, hvor vi i år kan fejre 50-året for studenter- og ungdomsoprørerne i ’68.