Rød Løber Fredag med nye tiltag

De handlende i Bymidten i Skibby klar til ryk-ind

skibby Der bliver noget at vælge i mellem både for store og små ved årets Rød Løber Fredag i Skibby d. 30. august.

Som noget nyt bliver Hovedgaden spærret fra Valmuevej til rundkørslen fra kl. 17 til 21, og her vil man kunne se amerikanerbiler, veteranbiler og andre specielle biler, samt blive fristet af de loppeboder som står langs Hovedgaden.

Foran Fjordrejser vil Salsa Latina i Roskilde undervise i salsa dans fra kl. 17.30, og i Bymidten vil Silverstar Linedancers byde op til dans fra kl. 18 og igen kl. 20. Fra kl. 17.45 vil Long John Jam starte deres underholdning i Bymidten og derefter forskellige steder langs Hovedgaden. De synger spiller fra deres ladcykel med påmonteret keyboard og bevæger sig rundt på hele pladsen. Ved madteltene sidder Søren og Rune fra Hornsrock og spiller hygge og populær musik for dem, der sidder og spiser nogle af de mange fristelser som de forskellige boder og spisesteder tilbyder.

Publiceret 27 August 2019 00:00

DEBAT: Træer skal redde klimaet – i Frederikssund fælder man dem!

DEBAT Klimaudfordringen er en af vor tids største problemstillinger, og mere skov på jordkloden vil i fremtiden spille en væsentlig rolle for reduceringen af CO2.

2015, 2016, 2017 og 2018 er som de varmeste år målt nogensinde en direkte konsekvens af klimaforandringerne og kræver handling. CO2-udledningen må reduceres og CO2 trækkes ud af luften ved bevaring og nyplantning af skov, da skove er det mest effektive middel til at opsuge drivhusgasser.

FN anbefaler, at der plantes mere skov i verden for at opsamle CO2, så skov spiller en nøglerolle, hvis globale klimamål skal nås.

Herhjemme kulminerer kampagnen ”Plant et træ” med et tv-show lørdag d. 14/9 2019, hvor målet er at plante 1 million træer i Danmark.Danmark er et af de lande i Europa, som har relativt mindst skov. Med kun 14% er det af særligt stor vigtighed, at eksisterende skov i Danmark bevares, og ny skov etableres. Det forekommer derfor paradoksalt, at Frederikssund Kommune tillader fældning af skoven ved Thorstedlund for at give plads til højhusbyggeri, mens resten af Danmark og andre lande går i modsat retning.

I årevis har man i Frederikssund fældet træer med hård hånd, så der i dag er væsentlig mindre skovvækst tilbage end tidligere, uagtet at netop natur er trækplaster for tilflyttere, som man angler så meget efter.

Det er ingen kunst at ødelægge naturen og opføre betonmastodonter pga. kortsigtede økonomiske hensyn.

Det er derimod en kunst at bevare naturen for eftertiden, så jeg skal bede Byrådet se med alvor på fældning af skoven ved Thorstedlund og understrege, at den er uigenkaldelig! Et gabende grimt ar i fjordskråningen fyldt ud af betonbyggeri vil for evigt stå som en skamstøtte over beslutningstagerne i kommunen.

Lad såvel skov som dyreliv på Thorstedlund leve!