Sæsonen er planlagt på Selsø Slot

selsø Herregårdsmuseet Selsø Slot løfter nu sløret for den kommende sæson på museet.

Sæsonen 2019 åbnes traditionen tro med Lysfesten d. 4. maj, som for andet år i træk vil være et empirebal. Her kan man opleve, hvordan det kunne have set ud i starten af 1800-tallet med herrer og damer i empiredragter, der danser til musikken fra tiden spillet af Trio Amerise.

Sommeren byder selvfølgelig på koncerter, som denne sæson er med Royal Danish Brass, Trinitatis Barokensemble, Nightingale String Quartet, Bellmansangeren Martin Bagge, og en Operaaften med et helt hold af skønne operasangere. Folkeuniversitetet i Frederikssund gæster også denne sæson Selsø med to spændende foredrag.

Den Store Kagedag afholdes for sjette år midt i juli, hvor man kan deltage i kagekonkurrencen og vinde flotte præmier, og i den sidste weekend i juli kan man til det historiske arrangement ”Fruen kommer!” opleve, hvordan Selsø summer af liv, når tjenestefolket gør klar til Agathe Scheel-Plessens ankomst i 1801.

I efterårsferien på Selsø er der i år fokus på historisk mad, når man kan opleve reenactorgruppen Freie Rostocker Fähnlein og museets køkkengruppe lave mad i køkkenet.

Til museets stemningsfulde og uhyggelige Allehelgensaften d. 31. oktober kan man opleve det gamle hus blive levende, når spøgelser og andre af mørkets væsner fylder rum, sale og landskabet. Året afrundes i de to første adventsweekender med ”Jul på Selsø”. Endelig byder museet på offentlige omvisninger den 1. og 3. søndag i juni, juli og august.

Billetter til 4. maj, koncerter, Allehelgensaften og ”Jul på Selsø” kan købes på billetto.dk.

Der er begrænset antal billetter til alle disse arrangementer, så hvis man vil sikre sig en billet, anbefales det at købe i forsalg. Informationer om alle sæsonens arrangementer på Selsø findes på selsoe.dk

Publiceret 12 February 2019 00:00

SENESTE TV

Barok i kirken

Onsdag den 3. juli lyder der velklingende barokmusik, som kan nydes i de helt rigtige omgivelser under Skibby Kirkes store hvælv, der gengiver stemningen og atmosfæren i musikken helt tæt på publikum.

Koncerten begynder klokken kl. 19.30, og du kan høre et helt nyt program med Bachs berømte Dobbeltkoncert for fløjte, barokviolin og cembalo, Vivaldis koncert "L'estro armonico” – Den harmoniske have, Couperins "Le Tic Toc Choc" – Vækkeuret, der løb løbsk! og ikke nok med det - Daquins "Le coucou" Gøgen, der ikke ville holde op med at kukke!

Programmet spilles af den italienske barokviolinist Roberto Falcone, fløjtenisten Mogens Friis og den svenske cembalist Anders Danman. Alle tre musikere er af international klasse med omfattende koncertvirksomhed både i Skandinavien og det øvrige Europa.