Sæsonen er planlagt på Selsø Slot

selsø Herregårdsmuseet Selsø Slot løfter nu sløret for den kommende sæson på museet.

Sæsonen 2019 åbnes traditionen tro med Lysfesten d. 4. maj, som for andet år i træk vil være et empirebal. Her kan man opleve, hvordan det kunne have set ud i starten af 1800-tallet med herrer og damer i empiredragter, der danser til musikken fra tiden spillet af Trio Amerise.

Sommeren byder selvfølgelig på koncerter, som denne sæson er med Royal Danish Brass, Trinitatis Barokensemble, Nightingale String Quartet, Bellmansangeren Martin Bagge, og en Operaaften med et helt hold af skønne operasangere. Folkeuniversitetet i Frederikssund gæster også denne sæson Selsø med to spændende foredrag.

Den Store Kagedag afholdes for sjette år midt i juli, hvor man kan deltage i kagekonkurrencen og vinde flotte præmier, og i den sidste weekend i juli kan man til det historiske arrangement ”Fruen kommer!” opleve, hvordan Selsø summer af liv, når tjenestefolket gør klar til Agathe Scheel-Plessens ankomst i 1801.

I efterårsferien på Selsø er der i år fokus på historisk mad, når man kan opleve reenactorgruppen Freie Rostocker Fähnlein og museets køkkengruppe lave mad i køkkenet.

Til museets stemningsfulde og uhyggelige Allehelgensaften d. 31. oktober kan man opleve det gamle hus blive levende, når spøgelser og andre af mørkets væsner fylder rum, sale og landskabet. Året afrundes i de to første adventsweekender med ”Jul på Selsø”. Endelig byder museet på offentlige omvisninger den 1. og 3. søndag i juni, juli og august.

Billetter til 4. maj, koncerter, Allehelgensaften og ”Jul på Selsø” kan købes på billetto.dk.

Der er begrænset antal billetter til alle disse arrangementer, så hvis man vil sikre sig en billet, anbefales det at købe i forsalg. Informationer om alle sæsonens arrangementer på Selsø findes på selsoe.dk

Publiceret 12 February 2019 00:00

DEBAT: Træer skal redde klimaet – i Frederikssund fælder man dem!

DEBAT Klimaudfordringen er en af vor tids største problemstillinger, og mere skov på jordkloden vil i fremtiden spille en væsentlig rolle for reduceringen af CO2.

2015, 2016, 2017 og 2018 er som de varmeste år målt nogensinde en direkte konsekvens af klimaforandringerne og kræver handling. CO2-udledningen må reduceres og CO2 trækkes ud af luften ved bevaring og nyplantning af skov, da skove er det mest effektive middel til at opsuge drivhusgasser.

FN anbefaler, at der plantes mere skov i verden for at opsamle CO2, så skov spiller en nøglerolle, hvis globale klimamål skal nås.

Herhjemme kulminerer kampagnen ”Plant et træ” med et tv-show lørdag d. 14/9 2019, hvor målet er at plante 1 million træer i Danmark.Danmark er et af de lande i Europa, som har relativt mindst skov. Med kun 14% er det af særligt stor vigtighed, at eksisterende skov i Danmark bevares, og ny skov etableres. Det forekommer derfor paradoksalt, at Frederikssund Kommune tillader fældning af skoven ved Thorstedlund for at give plads til højhusbyggeri, mens resten af Danmark og andre lande går i modsat retning.

I årevis har man i Frederikssund fældet træer med hård hånd, så der i dag er væsentlig mindre skovvækst tilbage end tidligere, uagtet at netop natur er trækplaster for tilflyttere, som man angler så meget efter.

Det er ingen kunst at ødelægge naturen og opføre betonmastodonter pga. kortsigtede økonomiske hensyn.

Det er derimod en kunst at bevare naturen for eftertiden, så jeg skal bede Byrådet se med alvor på fældning af skoven ved Thorstedlund og understrege, at den er uigenkaldelig! Et gabende grimt ar i fjordskråningen fyldt ud af betonbyggeri vil for evigt stå som en skamstøtte over beslutningstagerne i kommunen.

Lad såvel skov som dyreliv på Thorstedlund leve!