Noah på fire kan andet og mere end at foreslå institutionsnavne. Han kan også få udvalgsformand Maria Katarina Nielsen (R) til at grine.

Noah på fire kan andet og mere end at foreslå institutionsnavne. Han kan også få udvalgsformand Maria Katarina Nielsen (R) til at grine. Foto: Frederikssund Kommune

Noah på fire fandt på navnet: Det skal skibbys børnehus hedde

Der bliver masser af plads til dyre-børn, når Savannen slår dørene op

skibby Det nye børnehus i Skibby kommer til at hedde Børnehuset Savannen. Det har Opvækstudvalget besluttet efter at have fået tre gode forslag indstillet.

"Vi fik i udvalget præsenteret tre rigtig gode bud, men valgte navnet Børnehuset Savannen, fordi vi synes, at navnet godt må repræsentere børnenes univers. Ligesom at børnene var med til at tage det første spadestik, så er det simpelthen så skønt, at børnene også selv har været med til at finde på navnet til deres nye børnehus," siger Maria Katarina Nielsen, udvalgsformand i Opvækstudvalget.

Det er fireårige Noah Sørensen, der har fundet på navnet. Og onsdag formiddag besøgte Maria Katarina Nielsen Børnehuset Norstjernen i Skibby, hvor Noah går i dag, og takkede ham for det gode forslag. De fik en lille snak om det nye børnehus, som Noah glæder sig til at flytte til.

"Det er så positivt at se, at børnene bliver inddraget i processen. Noah og jeg snakkede om forskellige ideer til, hvad de kommende stuer kan hedde i det nye børnehus, og han havde rigtig mange gode ideer. Det kan jo være, at de voksne også må tage ham med på råd, når de skal til at finde på stuenavne," siger Maria Katarina Nielsen.

Noah har selv fundet på navnet Børnehuset Savannen, og nu håber han, at stuerne kommer til at have dyrenavne, og at han selv kommer på Løvestuen, fordi løven er det sejeste dyr på savannen.

Når Børnehuset Savannen skal indvies i juni, vil der blive sat en messingplade med Noahs navn op.

Børnehuset Savannen står klar til at tage mod børnene i juni, men man kan allerede nu skrive sit barn op til en plads. pressemeddelelse

Publiceret 07 February 2019 00:00

SENESTE TV

DEBAT: Skolepolitikken er i vejen for vores børn, folkeskole og Vinge

Fra 6. klasse skal eleverne på Ådalens Skole danne nye klasser, da de samtidig skal vælge linier med et særligt fokus.

De nuværende fire 5. klasser på skolen er overfyldte med med 25 til 27 elever pr. klasse, da de siden skolestarten er vokset med ca. en elev pr. klasse hvert år.

Derfor er det oplagt, at man efter sommerferien fordeler eleverne i fem klasser i stedet fire. Derved ville klasserne ligge tæt op af gennemsnittet for både Frederikssund Kommune og Danmark i øvrigt, og der ville være plads til nye elever, som flytter ind i Ådalens Skoles skoledistrikt, som jo dækker både byggeriet ved den gamle Oppe Sundby Skole og ikke mindst Vinge.

Men nej, byrådets uddannelsesudvalg har sagt ”nej” til at forsøge at finde pengene en ekstra klasse, efter at over 100 forældre på årgangen støttede en henvendelse til udvalget, der forklarede behovet for fem klasser efter sommerferien.

Skolen må godt lave fem klasser, men den får kun økonomi til fire.

Konsekvensen af, at vi ikke prioriterer folkeskolen, rammer flere steder.

Det går naturligvis hårdt ud over eleverne, som allerede nu lider under de store klasser, der proppes ind lokaler, der ikke bygget til 27 elever, mens lærerkontakten og mulighederne for at levere den diffentierede undervisning, som eleverne har krav på, bliver minimal.

Men vi er også nødt til at erkende, at skolepolitikken står i vejen for, at skolen kan tiltrække de lærere som den pt. mangler.

Det er ganske enkelt ikke gode arbejdsvilkår for en lærer at skulle undervise en overfyldt klasse med 27 elever.

Og så rammer det naturligvis også kommunens smertensbarn - Vinge.

Man må spørge sig selv hvor attraktivt det er at flytte til Vinge, hvis sønnike skal klemmes ind i distriksskolen som elev nr. 28 eller 29?