Noah på fire kan andet og mere end at foreslå institutionsnavne. Han kan også få udvalgsformand Maria Katarina Nielsen (R) til at grine.

Noah på fire kan andet og mere end at foreslå institutionsnavne. Han kan også få udvalgsformand Maria Katarina Nielsen (R) til at grine. Foto: Frederikssund Kommune

Noah på fire fandt på navnet: Det skal skibbys børnehus hedde

Der bliver masser af plads til dyre-børn, når Savannen slår dørene op

skibby Det nye børnehus i Skibby kommer til at hedde Børnehuset Savannen. Det har Opvækstudvalget besluttet efter at have fået tre gode forslag indstillet.

"Vi fik i udvalget præsenteret tre rigtig gode bud, men valgte navnet Børnehuset Savannen, fordi vi synes, at navnet godt må repræsentere børnenes univers. Ligesom at børnene var med til at tage det første spadestik, så er det simpelthen så skønt, at børnene også selv har været med til at finde på navnet til deres nye børnehus," siger Maria Katarina Nielsen, udvalgsformand i Opvækstudvalget.

Det er fireårige Noah Sørensen, der har fundet på navnet. Og onsdag formiddag besøgte Maria Katarina Nielsen Børnehuset Norstjernen i Skibby, hvor Noah går i dag, og takkede ham for det gode forslag. De fik en lille snak om det nye børnehus, som Noah glæder sig til at flytte til.

"Det er så positivt at se, at børnene bliver inddraget i processen. Noah og jeg snakkede om forskellige ideer til, hvad de kommende stuer kan hedde i det nye børnehus, og han havde rigtig mange gode ideer. Det kan jo være, at de voksne også må tage ham med på råd, når de skal til at finde på stuenavne," siger Maria Katarina Nielsen.

Noah har selv fundet på navnet Børnehuset Savannen, og nu håber han, at stuerne kommer til at have dyrenavne, og at han selv kommer på Løvestuen, fordi løven er det sejeste dyr på savannen.

Når Børnehuset Savannen skal indvies i juni, vil der blive sat en messingplade med Noahs navn op.

Børnehuset Savannen står klar til at tage mod børnene i juni, men man kan allerede nu skrive sit barn op til en plads. pressemeddelelse

Publiceret 07 February 2019 00:00

DEBAT: Træer skal redde klimaet – i Frederikssund fælder man dem!

DEBAT Klimaudfordringen er en af vor tids største problemstillinger, og mere skov på jordkloden vil i fremtiden spille en væsentlig rolle for reduceringen af CO2.

2015, 2016, 2017 og 2018 er som de varmeste år målt nogensinde en direkte konsekvens af klimaforandringerne og kræver handling. CO2-udledningen må reduceres og CO2 trækkes ud af luften ved bevaring og nyplantning af skov, da skove er det mest effektive middel til at opsuge drivhusgasser.

FN anbefaler, at der plantes mere skov i verden for at opsamle CO2, så skov spiller en nøglerolle, hvis globale klimamål skal nås.

Herhjemme kulminerer kampagnen ”Plant et træ” med et tv-show lørdag d. 14/9 2019, hvor målet er at plante 1 million træer i Danmark.Danmark er et af de lande i Europa, som har relativt mindst skov. Med kun 14% er det af særligt stor vigtighed, at eksisterende skov i Danmark bevares, og ny skov etableres. Det forekommer derfor paradoksalt, at Frederikssund Kommune tillader fældning af skoven ved Thorstedlund for at give plads til højhusbyggeri, mens resten af Danmark og andre lande går i modsat retning.

I årevis har man i Frederikssund fældet træer med hård hånd, så der i dag er væsentlig mindre skovvækst tilbage end tidligere, uagtet at netop natur er trækplaster for tilflyttere, som man angler så meget efter.

Det er ingen kunst at ødelægge naturen og opføre betonmastodonter pga. kortsigtede økonomiske hensyn.

Det er derimod en kunst at bevare naturen for eftertiden, så jeg skal bede Byrådet se med alvor på fældning af skoven ved Thorstedlund og understrege, at den er uigenkaldelig! Et gabende grimt ar i fjordskråningen fyldt ud af betonbyggeri vil for evigt stå som en skamstøtte over beslutningstagerne i kommunen.

Lad såvel skov som dyreliv på Thorstedlund leve!