Lokale legebørn:

Ny dille skal ramme landet

En elastik på gulvet i Indianapolis blev startskuddet til et nyt spil, som blev udviklet på et værksted i Skibby. I disse dage rammer det butikker over hele landet

Af
Af Birgitte Masson

Et par legesyge drengerøve. Sådan kan Mikkel Bertelsen og Thomas Toftemann nok bedst beskrives, positivt ment.
De er begge i fyrrerne og familiefædre, alligevel er de så fulde af kreative ideer, leg og sjove påfund, at de er godt på vej til at gøre udviklingen af spil til deres levevej.
Først kom brætspillet Klask, som Mikkel Bertelsen udviklede, og som efterfølgende har gået sin sejrsgang over store dele af verden. Nu er turen kommet til det simple spil Wikkel, som i al sin enkelthed består af et elastikarmbånd og en brik af genbrugsplast.
Netop i disse dage bliver Wikkel en del af sortimentet i bl.a. Zoo-butikken i Zoologisk Have og legetøjsbutikker over hele landet.

Godt for motorikken

Lokalavisen møder de to opfindere på værkstedet i Skibby Bymidte. Det er her, de mange kreative ideer bliver tænkt og ikke mindst ført ud i livet. Og det er derfor som at træde indefor i et univers bestående af lige dele krea-rum, værksted og butik.
En el-cykel står midt i rummet. Ovenpå to ruller elastik i henholdsvis zebra- og giraf-stribede farver er en skriggul citron placeret på højkant. Men mest af alt springer to udgaver af Mr.Wikkel i øjnene. Det er de to meter høje figurer med et elektronisk tidtagning-display og en påsat knyttet hånd som er med ude, når Mikkel Bertelsen og Thomas Toftemann demonstrerer spillet Wikkel.
Her gælder det om, at to spillere lader armbåndet hænge fra håndleddet, hvorefter de hurtigst muligt skal få viklet det rundt om håndleddet to gange uden hjælpemidler, efterfulgt af et klap. Den der er hurtigst til at klappe vinder.

Fandt en elastik på gulvet

Men skruer vi tiden et år tilbage, så fører den os til USA, nærmere bestemt til Indiana, hvor Mikkel Bertelsen deltog i en spil-messe.
“Jeg var på en inspirationstur til Indianapolis, hvor jeg en dag fandt en elastik på gulvet. Den snoede jeg to gange om håndleddet, og gik så ellers og legede med den. Det fortsatte også, efter jeg kom hjem, og i løbet af et par måneder blev ideen til Wikkel skabt,” fortæller Mikkel Bertelsen.
Siden tog han kontakt til vennen Thomas Toftemann, som straks var med på at udvikle ideen med elastikken. Foran dem lå måneders intenst arbejde for at komme frem til spillet Wikkel.
“Udover den kreative del, som spillet skulle indeholde, kunne vi også godt tænke os, at det også var med til at styrke øje- hånd koordinering. Og så skulle man hele tiden kunne videreudvikle på det,” fortæller Thomas Toftemann og uddyber;
“Lidt ligesom med en yo-yo. I starten kørte man den op og ned, men senere udviklede det sig jo til, at man begyndte at lave alle mulige forskellige tricks med den.”

Publiceret 14 September 2017 00:00

SENESTE TV