Fra Skibby til Lipicia:

Lars er klar til VM i hestevogn

Snart afholdes Verdensmesterskabet i 2-spands hestevognskørsel. Det bliver med lokalt islæt i form af Lars Heibing, der skal repræsentere Danmark

Forberedelserne til Verdensmesterskabet i 2-spands hestevognskørsel er allerede i fuld gang, og Lars Heibing og hans kone, Lise, samt et hold af hjælpere, er netop draget sydpå for at få den bedst mulige start på stævnet som finder sted i dagene fra den 20. til 24. september.
Søndag formiddag pakkede ægteparret lastbilen og en ekstra bil med trailer på, og forlod Skibby for at sætte kursen mod stævnebyen Lipica i Slovenien.
Team Heibing skal før konkurrencerne i intens træningslejr på det østrigske statsstutteri for Lipizzanere, der er samme hesterace, som Lars kører med. En gammel traditionsrig race, der blev fremavlet og brugt som paradehest i det østrig-ungarske kejserrige tilbage i 1500-tallet.
”Lars har deltaget i seks internationale stævner i år rundt om i Europa for at kvalificere sig og dygtiggøre sig, “ fortæller Lise, som sammen med Lars ejer Lipizzanerstutteriet Ordrupdal tæt på Skibby, hvor de bor til dagligt. Lars stiller op i 2-spand, hvor man bogstaveligt talt har to heste spændt for vognen. Man må have tre heste med til stævnet, hvoraf den sidste udgør en reserve.
”Der er tale om levende dyr og ikke blot atleter. Der kan derfor opstå meget, der afgør hvordan man stiller op; for eksempel sygdom eller skader, der kan ændre tingene undervejs.” forklarer Lars og nævner, at det også oftest handler om, hvilke heste der går bedst sammen i de enkelte discipliner.

Deltagere fra hele verden

FEI World Championship for Pairs er det officielle navn for konkurrencerne, der giver en klang af den internationale karakter, som stævnet i virkeligheden har. Her er der deltagere fra bl.a. Chile, Australien, USA og England.
”Køresporten er ikke så stor i Danmark. Vi har i år tre deltagere fra Danmark: Bjarne Thor, Peter Christian Jespersen og så mig selv,” fortæller Lars over telefonen fra lastbilen på en motorvej et sted i Tyskland. På spørgsmålet til, hvordan hans chancer er svarer han:
”Selvom jeg nok ikke vinder, er det en ære at få lov til at være med for sit land, og en god mulighed for samtidig at promovere sporten. Det er nok det største man kan få lov til,” fortæller Lars forventningsfuldt.


Fakta:
Deltagerne dyster i tre discipliner: Dressur, maraton og keglekørsel
Følg med i forberedelserne og konkurrencerne på www.facebook.com/teamheibing.

Publiceret 12 September 2017 00:00

SENESTE TV