Fra Skibby til Lipicia:

Lars er klar til VM i hestevogn

Snart afholdes Verdensmesterskabet i 2-spands hestevognskørsel. Det bliver med lokalt islæt i form af Lars Heibing, der skal repræsentere Danmark

Forberedelserne til Verdensmesterskabet i 2-spands hestevognskørsel er allerede i fuld gang, og Lars Heibing og hans kone, Lise, samt et hold af hjælpere, er netop draget sydpå for at få den bedst mulige start på stævnet som finder sted i dagene fra den 20. til 24. september.
Søndag formiddag pakkede ægteparret lastbilen og en ekstra bil med trailer på, og forlod Skibby for at sætte kursen mod stævnebyen Lipica i Slovenien.
Team Heibing skal før konkurrencerne i intens træningslejr på det østrigske statsstutteri for Lipizzanere, der er samme hesterace, som Lars kører med. En gammel traditionsrig race, der blev fremavlet og brugt som paradehest i det østrig-ungarske kejserrige tilbage i 1500-tallet.
”Lars har deltaget i seks internationale stævner i år rundt om i Europa for at kvalificere sig og dygtiggøre sig, “ fortæller Lise, som sammen med Lars ejer Lipizzanerstutteriet Ordrupdal tæt på Skibby, hvor de bor til dagligt. Lars stiller op i 2-spand, hvor man bogstaveligt talt har to heste spændt for vognen. Man må have tre heste med til stævnet, hvoraf den sidste udgør en reserve.
”Der er tale om levende dyr og ikke blot atleter. Der kan derfor opstå meget, der afgør hvordan man stiller op; for eksempel sygdom eller skader, der kan ændre tingene undervejs.” forklarer Lars og nævner, at det også oftest handler om, hvilke heste der går bedst sammen i de enkelte discipliner.

Deltagere fra hele verden

FEI World Championship for Pairs er det officielle navn for konkurrencerne, der giver en klang af den internationale karakter, som stævnet i virkeligheden har. Her er der deltagere fra bl.a. Chile, Australien, USA og England.
”Køresporten er ikke så stor i Danmark. Vi har i år tre deltagere fra Danmark: Bjarne Thor, Peter Christian Jespersen og så mig selv,” fortæller Lars over telefonen fra lastbilen på en motorvej et sted i Tyskland. På spørgsmålet til, hvordan hans chancer er svarer han:
”Selvom jeg nok ikke vinder, er det en ære at få lov til at være med for sit land, og en god mulighed for samtidig at promovere sporten. Det er nok det største man kan få lov til,” fortæller Lars forventningsfuldt.


Fakta:
Deltagerne dyster i tre discipliner: Dressur, maraton og keglekørsel
Følg med i forberedelserne og konkurrencerne på www.facebook.com/teamheibing.

Publiceret 12 September 2017 00:00

Lokalavisen Frederikssund nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Frederikssund
SENESTE TV

DEBAT: "Nej, jeg vil ikke acceptere det!"

Der er allerede indtrådt fuldt indkøbsstop på folkeskolerne i Frederikssund Kommune!

Der varsles nu yderligere store besparelser på skoleområdet i kommunen.

Besparelser i en grad, så jeg vil spørge politikerne i byrådet, hvor deres smertegrænse går?

Er det ikke en af de mest grundlæggende kommunale opgaver at drive folkeskole?

Jeg ønsker at være konstruktiv. Jeg er en ’almindelig’ samfundsborger, der betaler min kommuneskat med glæde. Men hvorfor opleves skoletilbuddene så løbende som ringere og ringere?

Er det fordi forvaltningen og daværende byråd besluttede at ændre gennemgribende i strukturen, hvilket kombineret med ny skolereform skabte utrolig meget uro og usikkerhed? Uro og usikkerhed, som ellers endelig er ved at lægge sig lidt nu.

Er det fordi Vinge spøger, selvom alle siger nej?

Er det fordi politikerne lytter til et udueligt embedsværk?

Er det fordi politikerne i Frederikssund ikke ønsker den bedste folkeskole?

Er det fordi der pludseligt er voldsom nedgang i børnetallet?

Jeg spørger i øvrigt mig selv, hvordan en så stor nedgang i børnetallet kan komme som en overraskelse?

På børnehaveområdet var det kendt for år tilbage, at der var nedgang i børnetallet.

Uanset hvad, så kan mine børn ikke bruge disse forklaringer til noget – intet!

Og samtidig kan jeg læse, at det går fantastisk i Frederikssund Kommune. Driftsindtægterne er større end nogensinde! Aldrig har det gået bedre…

Tilmed forstår jeg, at vi skal prioritere vore ældre, der har betalt skat hele deres liv. Ja, der skal prioriteres i en kommune. Det er en af politikernes fornemste opgaver.

Under alle omstændigheder nægter jeg at acceptere yderligere forringelser for mine to børns skolegang i Frederikssund.

Hvad enten det skyldes Vinge, inkompetence i forvaltningen, politikere der ikke vægter folkeskolen eller hvad dælen årsagen nu er.

Jeg opfordrer hermed alle forældre med børn i folkeskolen i Frederikssund Kommune til at mobilisere sig.

Sig nej til disse besparelser!

I stedet for straks at løbe til privatskolerne – for det afstedkommer den nuværende retning - så skal vi engagere os i folkeskolen og stille krav til de politikere, vi har valgt ind i byrådet.