Cykelryttere havde rygvind i Venslev

Venslev Team Rynkeby samlede penge ind i Venslev til kampen mod børnekræft

Fik du et glimt af en flok gule cyklister på vejene i lørdags? Så var det formentlig rytterne fra Team Rynkeby København, der tog sig en indbringende træningstur gennem Hornsherred.
En af holdets erfarne ryttere, Trine Schønemann fra Dalby, havde arrangeret dagens rute gennem sit sommerskønne lokalområde, hvor man i Venslev stod klar med kaffe og proviant. Men det var altså ikke det eneste, der var i vente for cykelholdet.
De lokale tømrer, Axel og Peter, havde også fundet en stor papcheck frem, som blev doneret af firmaet Venslev Tømrer og Snedker til Team Rynkebys velgørende arbejde for Børnecancerfonden.
”Et fortræffeligt arrangement Venslev her har sat op, kaffe og disse jordbærtærter, det kan vi komme langt på. Det er i øvrigt tredje gang, vi kan hente støtte og forplejning her i Venslev,” siger Holdkaptajn Kjeld Hansen
Turen gennem Hornsherred er en af Team Rynkeby Københavns sidste træningsture til at holde benene i gang, inden turen går til Frankrig i starten af juli. Her cykler motionisterne mellem 100-200 kilometer hver dag for at nå Champs-Élysées i Paris.

Fakta om Team Rynkeby:
Team Rynkeby blev stiftet i 2002. I dag består Team Ryn-keby af 1.700 motionscykelryttere og 450 hjælpere fordelt på 44 lokale hold fra henholdsvis Danmark, Sverige, Finland, Norge, Færøerne og Island.
I 2016 indsamlede de danske Team Rynkeby 42,8 millioner kr. til kampen mod børnekræft.
Team Rynkeby kører til Paris for 16. gang fra den 8. til den 15. juli 2017.

Publiceret 15 June 2017 00:00

Lokalavisen Frederikssund nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Frederikssund
SENESTE TV

Færgegården skruer tiden tilbage på Blå Nat

Rekreation, romancer og roulader - Frederikssund Museum, Færgegården, skruer tiden tilbage til 1960’ernes Danmark, når Jægerspris Hovedgade ’går i blåt’ den 1. juni. 1960’erne er et årti, som vi både kender som de glade tressere og en turbulent tid. Det er en tid med højkonjunktur, der bl.a. betyder en udflytning fra storbyen, kvindernes indtog på arbejdsmarkedet og mere rum til fritid, ferie og tilkøb af efterkrigstidens goder såsom bil, køleskab og tv. Det sætter sit præg på Danmarkskortet, hvor parcelhusene skyder op i forstæderne, mens sommerhusene bliver yndede tilflugtsmål. Den nye livstil sætter også præg på madkulturen, hvor kvinderne får mindre tid i køkkenet. Det betyder en drejning væk fra det sparsommelige og tidskrævende – og en helt ny bølge båret af overskud og interesse. 60’ere er dog også en tid med markører som rock’n’roll, sociale protester og et trykket politisk klima, hvor vi i år kan fejre 50-året for studenter- og ungdomsoprørerne i ’68.