Taffelmusik på Selsø Slot

Næste koncert på Herregårdsmuseet Selsø Slot bliver med taffelmusik af Telemann. Det sker tirsdag 20. juni kl. 19.30 hvor Trinitatis Kirkes Barokensemble spiller.
Programmet denne aften byder på taffelmusik af en af barokkens store komponister, Georg Philipp Telemann, da det i år er 250 år, siden han døde. Telemann havde et meget stort musikalt talent og modtog ikke egentlig musikundervisning i sin opvækst. Han var en særdeles produktiv komponist, og hans musik er blandt andet kendt for at være i den såkaldte galante stil – en genre indenfor barokmusikken, som har hovedvægten på det melodiske. Publikum til denne koncert vil altså med Telemanns taffelmusik fremført af Trinitatis Kirkes Barokensemble opleve smuk og typisk barokmusik og en ægte barokstemning i Selsøs rum – sådan som det kunne have lydt i husets storhedstid i 1730'erne.
Koncerten foregår i Selsøs smukke baroksal fra 1734 og i pausen kan forfriskninger nydes på gårdspladsen eller ved ildstedet i kælderkøkkenet.
Billetter til koncerten og øvrige arrangementer på Selsø kan købes på billetto.dk. Der er begrænset antal billetter til arrangementerne, så hvis man vil sikre sig en billet, anbefales det at købe i forsalg.
Informationer om alle arrangementer i sæsonen 2017 på Selsø findes på selsoe.dk

Publiceret 13 June 2017 00:00

Lokalavisen Frederikssund nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Frederikssund
SENESTE TV

Færgegården skruer tiden tilbage på Blå Nat

Rekreation, romancer og roulader - Frederikssund Museum, Færgegården, skruer tiden tilbage til 1960’ernes Danmark, når Jægerspris Hovedgade ’går i blåt’ den 1. juni. 1960’erne er et årti, som vi både kender som de glade tressere og en turbulent tid. Det er en tid med højkonjunktur, der bl.a. betyder en udflytning fra storbyen, kvindernes indtog på arbejdsmarkedet og mere rum til fritid, ferie og tilkøb af efterkrigstidens goder såsom bil, køleskab og tv. Det sætter sit præg på Danmarkskortet, hvor parcelhusene skyder op i forstæderne, mens sommerhusene bliver yndede tilflugtsmål. Den nye livstil sætter også præg på madkulturen, hvor kvinderne får mindre tid i køkkenet. Det betyder en drejning væk fra det sparsommelige og tidskrævende – og en helt ny bølge båret af overskud og interesse. 60’ere er dog også en tid med markører som rock’n’roll, sociale protester og et trykket politisk klima, hvor vi i år kan fejre 50-året for studenter- og ungdomsoprørerne i ’68.