Snart får lokalsamfund deres egen landhandel

Borgerne i Sønderby har længe knoklet for at realisere ønsket om en landhandel. 27.maj sker det, når Bru’sen slår dørene op til markedsdag

Af
Af Birgitte Masson

I kølvandet på mange måneders planlægning, herunder et stort idekatalog indsamlet fra borgere i Sønderby, er initiativgruppen bag genåbningen af byens købmand nu klar til at afprøve, hvorvidt drømmen om en lokal landhandel også er realistisk i virkeligheden.
Siden foreningen Bru'sen i Sønderby blev stiftet tilbage i februar, er man nu efter måneders planlægning, forhandling med ejendommens ejer samt istandsættelse, endelig klar til at slå dørene op til Sønderbys nye samlingspunkt, Bru'sen. Det sker med en stor markedsdag 27. maj kl. 10-15.
“Vi vil hen over sommeren teste ideens bæredygtighed. Om der i Sønderby og omegn er tilstrækkelig opbakning til at understøtte en lille lokal landhandel. Og ikke bare om der er folk nok, der på frivillig basis vil bidrage til at få butikken og cafeen op at stå, men som også vil bemande den uge efter uge,” lyder det fra Poul Høegh Østergaard, medlem af Foreningen Bru'sen i Sønderby.
Bliver markedsdagen en succes, gentages den sommeren over hver den sidste lørdag i måneden.
Det er meningen, at Bru'sen i en forsøgsperiode vil holde åben tirsdag og torsdag eftermiddag samt hver weekend.
I landhandlen vil man kunne få de mest almindelige fornødenheder og lokalt producerede varer. Der vil også være en iskiosk og cafe.
“For at understøtte Bru'sens funktion som landsbyens mødested planlægger vi forskellige arrangementer. I facebookgruppen Sønderby-Brusen kan alle følge med i, hvad der sker,” fortæller Poul Høegh Østergaard.


B

Publiceret 19 May 2017 00:00

Lokalavisen Frederikssund nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Frederikssund
SENESTE TV

DEBAT: "Nej, jeg vil ikke acceptere det!"

Der er allerede indtrådt fuldt indkøbsstop på folkeskolerne i Frederikssund Kommune!

Der varsles nu yderligere store besparelser på skoleområdet i kommunen.

Besparelser i en grad, så jeg vil spørge politikerne i byrådet, hvor deres smertegrænse går?

Er det ikke en af de mest grundlæggende kommunale opgaver at drive folkeskole?

Jeg ønsker at være konstruktiv. Jeg er en ’almindelig’ samfundsborger, der betaler min kommuneskat med glæde. Men hvorfor opleves skoletilbuddene så løbende som ringere og ringere?

Er det fordi forvaltningen og daværende byråd besluttede at ændre gennemgribende i strukturen, hvilket kombineret med ny skolereform skabte utrolig meget uro og usikkerhed? Uro og usikkerhed, som ellers endelig er ved at lægge sig lidt nu.

Er det fordi Vinge spøger, selvom alle siger nej?

Er det fordi politikerne lytter til et udueligt embedsværk?

Er det fordi politikerne i Frederikssund ikke ønsker den bedste folkeskole?

Er det fordi der pludseligt er voldsom nedgang i børnetallet?

Jeg spørger i øvrigt mig selv, hvordan en så stor nedgang i børnetallet kan komme som en overraskelse?

På børnehaveområdet var det kendt for år tilbage, at der var nedgang i børnetallet.

Uanset hvad, så kan mine børn ikke bruge disse forklaringer til noget – intet!

Og samtidig kan jeg læse, at det går fantastisk i Frederikssund Kommune. Driftsindtægterne er større end nogensinde! Aldrig har det gået bedre…

Tilmed forstår jeg, at vi skal prioritere vore ældre, der har betalt skat hele deres liv. Ja, der skal prioriteres i en kommune. Det er en af politikernes fornemste opgaver.

Under alle omstændigheder nægter jeg at acceptere yderligere forringelser for mine to børns skolegang i Frederikssund.

Hvad enten det skyldes Vinge, inkompetence i forvaltningen, politikere der ikke vægter folkeskolen eller hvad dælen årsagen nu er.

Jeg opfordrer hermed alle forældre med børn i folkeskolen i Frederikssund Kommune til at mobilisere sig.

Sig nej til disse besparelser!

I stedet for straks at løbe til privatskolerne – for det afstedkommer den nuværende retning - så skal vi engagere os i folkeskolen og stille krav til de politikere, vi har valgt ind i byrådet.