Køerne satte Svanholm-rekord

8.000 tilskuere så køerne komme på græs

For ikke så mange år siden var det de bønderne, der havde fornøjelsen af at se deres besætning komme på græs.
Men i dag er det nærmest en folkefest.
Alene på storkollektivet Svanholm havde 8.000 tilskuere således taget opstilling langs stier og marker for at se køerne vælte forårskåde ud af den store kostald.
Før og efter 'befrielsen' kunne de mange fremmødte alt efter alder og præferencer boltre sig i halmballer, klappe kalvene i kostalden, mæske sig i mad og drikke - eller bare gå på opdagelse i storkollektivet:
“Vi har aldrig haft så mange besøgende før, men det kørte rigtig godt. Der var god afsætning på fødevarerne, og for os er det en rigtig god mulighed for at tale med andre om økologi og bæredygtighed. Og så kommer der jo faktisk også en masse mennesker sådan en dag, som ike ved noget som helst om Svanholm, men som er nysgerrige, når de ser det.Så for os har det været en rigtig god dag,” fortæller Kirsten Høngsmark, der er pr-medarbejder ved Svanholm.

Også rundt om marken vrimlede det med tilskuere, der ville have et glimt af køernes første minutter på græs i 2017.

Også rundt om marken vrimlede det med tilskuere, der ville have et glimt af køernes første minutter på græs i 2017.

Efter de

Efter de "voksnes" opvisningen på markerne, kunne kalvene nyde godt af gæsternes opmærksomhed. Der blev klappet og aet løs i kostalden.

"Hold op, det gik hurtigt." Det kan godt være, de havde de bedste pladser, da køerne stormede ud af stalden. Til gengæld var det hurtigt overstået...

Publiceret 25 April 2017 00:00

SENESTE TV