Vikingemarked 29. april på Hammergården

Lørdag 29. april kl. 11 afholdes der vikingemarked på Hammergården Hammer Bakke 13 4050 Skibby – det første af slagsen.
På ægte vikingemaner vil markedsvikinger sælge deres forskellige varer, bl.a. mjød, smykker, skind og læder. Børnene kan male deres eget skjold og prøve at ride på ægte islandske heste, mens mor og far kigger på de mange fristende varer fra de forskellige boder. De kan også prøve kræfter med gamle vikingelege, som fedtpind, gå til Island efter sild og hesteskokast.
Et par vikingekæmper vil fortælle om vikingetidens våben og hvordan vikingerne kæmpede – og så siges det, at der kommer en gal viking for at udfordre høvdingen på vikingemarkedet til kamp om hvem der skal regere i Hornsherred og over Isefjorden, så måske kan man også opleve en rigtig tvekamp til døden.
Dagen arrangeres i et samarbejde mellem Hammergårdens Friluftsforening, bylaugene for de omkringliggende landsbyer og Frederikssund Vikingespil.
Hvorfor dog det? Kunne man spørge.
“I bylaugene ønsker vi at få nye og spændende aktiviteter til vores hjørne af kommunen,” siger Lene Ottesen, formand for Vejleby Bylaug.
“Så et vikingemarked er fantastisk.” Jørgen F. Hansen fra friluftsforeningen nikker og mener, at området fortjener at blive brugt meget mere og vikingetiden ligger lige for.
Formand for Vikingespillene, Jesper Wittenburg (der også er formand for Ejendomsfonden Hammergården) tilføjer, at beliggenheden lige ned til Isefjorden er som skabt til vikinger, vikingeskibe og vikingetræf, så et vikingemarked er det helt rigtige.

Publiceret 21 April 2017 00:00

Lokalavisen Frederikssund nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Frederikssund
SENESTE TV