Kom til festlig valgpicnic i Rejsestalden

Fra klokken 18.00 er der valghygge og -spænding på programmet

jægerspris I stedet for at følge folketingsvalget foran skærmene derhjemme kan du fejre demokratiet og valget i Rejsestalden.

Her tænder man op i to store grill på gårdspladsen og i dagens anledning åbnes valgcafé med fadøl, lune popcorn og stærk økologisk kaffe, der helt sikkert kan holde den søvnige vågen til den lyse morgen.

Medbring en kurv med mad og husk lækkerierne til grillen. Har du glemt service, kan det lånes i Rejsestalden. Der er valgquiz med præmier doneret af bl.a. Bautahøj.

Og har du lyst til at være med til at gøre denne aften endnu festligere, kan du melde dig til festudvalget: skriv til Rejsestaldens leder Anja Boe Manley på alind@frederikssund.dk.

Du kan også melde et underholdningsindslag ind; der tages imod alt fra fællessang til danseundervisning.

Du dukker bare op til hygge, valg og god debat ved bordene.

Publiceret 01 June 2019 00:00

DEBAT: Træer skal redde klimaet – i Frederikssund fælder man dem!

DEBAT Klimaudfordringen er en af vor tids største problemstillinger, og mere skov på jordkloden vil i fremtiden spille en væsentlig rolle for reduceringen af CO2.

2015, 2016, 2017 og 2018 er som de varmeste år målt nogensinde en direkte konsekvens af klimaforandringerne og kræver handling. CO2-udledningen må reduceres og CO2 trækkes ud af luften ved bevaring og nyplantning af skov, da skove er det mest effektive middel til at opsuge drivhusgasser.

FN anbefaler, at der plantes mere skov i verden for at opsamle CO2, så skov spiller en nøglerolle, hvis globale klimamål skal nås.

Herhjemme kulminerer kampagnen ”Plant et træ” med et tv-show lørdag d. 14/9 2019, hvor målet er at plante 1 million træer i Danmark.Danmark er et af de lande i Europa, som har relativt mindst skov. Med kun 14% er det af særligt stor vigtighed, at eksisterende skov i Danmark bevares, og ny skov etableres. Det forekommer derfor paradoksalt, at Frederikssund Kommune tillader fældning af skoven ved Thorstedlund for at give plads til højhusbyggeri, mens resten af Danmark og andre lande går i modsat retning.

I årevis har man i Frederikssund fældet træer med hård hånd, så der i dag er væsentlig mindre skovvækst tilbage end tidligere, uagtet at netop natur er trækplaster for tilflyttere, som man angler så meget efter.

Det er ingen kunst at ødelægge naturen og opføre betonmastodonter pga. kortsigtede økonomiske hensyn.

Det er derimod en kunst at bevare naturen for eftertiden, så jeg skal bede Byrådet se med alvor på fældning af skoven ved Thorstedlund og understrege, at den er uigenkaldelig! Et gabende grimt ar i fjordskråningen fyldt ud af betonbyggeri vil for evigt stå som en skamstøtte over beslutningstagerne i kommunen.

Lad såvel skov som dyreliv på Thorstedlund leve!