De to ejere Lars Christensen og Henrik Klem (yderst th.) sammen med personalet i Jægerspris Bageri

De to ejere Lars Christensen og Henrik Klem (yderst th.) sammen med personalet i Jægerspris Bageri

Jægerspris Bageri: Besøgstal begejstrer nybagte bagere

Henrik Klem og Lars Christensen har åbnet Jægerspris Bageri. Og de er glade for modtagelsen i byen

Af
Henrik Gregersen

Jægerspris "Der er allerede mange, der har vænnet sig til lige at svinge til venstre i stedet for højre, inden de kører til København. Især håndværkere. Og vi kan allerede mærke, at tallet stiger."

Ordene kommer fra Lars Christensen og Henrik Klem, der sammen har overtaget de lokaler, der tidligere husede Jægerspris Konditori, men har stået tomme en rum tid.

Nu bliver der igen æltet og bagt i bageriet.

Og smurt.

For ét af bageriets slagnumre er nemlig håndmadder, som altså især er blevet populære blandt håndværkere, der skal have en madpakke med.

"Der er ingen bager i landet, der efterhånden kan leve af at sælge brød og kage. Man er nødt til at lytte til kunderne og deres behov," konstaterer Lars Christensen og suppleres af Henrik Klem:

"Hvis man skal overleve som bager i dag, skal der tænkes anderledes. Allerede nu er vi oppe på 10 kilo frikadeller hver dag. Så på den ene side vil vi gerne forny området. Men samtidig vil vi også gerne vende tilbage til den gamle håndværksbager, hvor brødets kvalitet er afgørende, og hvor man selv bager."

Henrik Klem er uddannet kok og konditor, mens Lars Christensen kan skrive både bagermester og bagersvend på CV'et.

Publiceret 11 April 2019 01:00

SENESTE TV

Barok i kirken

Onsdag den 3. juli lyder der velklingende barokmusik, som kan nydes i de helt rigtige omgivelser under Skibby Kirkes store hvælv, der gengiver stemningen og atmosfæren i musikken helt tæt på publikum.

Koncerten begynder klokken kl. 19.30, og du kan høre et helt nyt program med Bachs berømte Dobbeltkoncert for fløjte, barokviolin og cembalo, Vivaldis koncert "L'estro armonico” – Den harmoniske have, Couperins "Le Tic Toc Choc" – Vækkeuret, der løb løbsk! og ikke nok med det - Daquins "Le coucou" Gøgen, der ikke ville holde op med at kukke!

Programmet spilles af den italienske barokviolinist Roberto Falcone, fløjtenisten Mogens Friis og den svenske cembalist Anders Danman. Alle tre musikere er af international klasse med omfattende koncertvirksomhed både i Skandinavien og det øvrige Europa.